چسب کاشی و سرامیک
چسب کاشی و سرامیک : یکی از اصلی ترین مراحل کاشیکاری که کیفیت آن را تعیین میکند، نصب کاشی به سطح زیرین میباشد. در روشهای سنتی معمولا از ترکیبی از شن و ماسه و سیمان برای چسباندن کاشی به سطح استفاده میشد. بکار بردن این ملات، رایجترین دلیل برای لَق شدن، کنده شدن و شکستن کاشیها به مرور زمان بود. ولی امروزه از چسب کاشی و سرامیک برای اتصال به کف ودیوار استفاده میشود.
چسب کاشی و سرامیک چیست؟
چسب کاشی مادهای بر پایه سیمان پرتلند است که با ذرات پلیمری و سایر مواد شیمیایی ترکیب شده و چسبی قدرتمند برای اتصال کامل بین کاشی به سطح فراهم میکند. مصرف این محصول علاوه بر ساده تر شدن و کاهش زمان در نصب کاشی و سرامیک، کاهش وزن مصالح ساختمانی را نیز به همراه خواهد داشت.
البته چسب کاشی و سرامیک تنها به یک مدل خلاصه نشده و شامل انواع گوناگونی است که بر روی کیفیت نصب کاشی تاثیرگذار هستند. به عنوان نمونه این استفاده از چسب کاشی دیواری با چسب پرسلان کف عملکرد متفاوتی خواهد داشت.
انواع مختلف چسب کاشی و سرامیک
چسب کاشی و سرامیک در ۲ دسته اصلی چسب کاشی پودری و چسب کاشی خمیری تقسیم میشود.
چسب کاشی پودری
چسب کاشی پودری بر پایه سیمان تقویت شده با پلیمر میباشد. از چسب پودری کاشی برای نصب انواع کاشی سرامیک، سنگ و پرسلان بروی کف و دیوار در داخل و خارج ساختمان استفاده می شود.
ویژگی مهمی که در چسب کاشی پودری وجود دارد، این است که این محصول پس از خشک شدن در برابر رطوبت مقاوم هستند و باعث آّب بندی سطح زیرین کاشی نیز میشود. این مقاومت به دلیل وجود پلیمر خاصی است که در تولید این چسب ها مورد استفاده قرار می گیرد.
شرایط استفاده از چسب کاشی پودری
۱ – سطحی که قرار است روی آن را کاشیکاری کنید، کاملا خشک و بدون هیچ گونه کثیفی (چربی و گرد و غبار) باشد.
۲ – کفپوش یا دیوارپوش قدیمی (مثلا کاغذ دیواری) را کاملا جدا کنید:
اگر سطح قبلی از آسفالت، قیر گونی یا موارد این چنینی باشد، باید آن را آماده نصب کاشی، سرامیک و… کنید و این زیرسازی معمولا به وسیله پرایمر انجام می شود.
توجه به دلیل نوع ترکیباتی که در ساخت این چسب ها مورد استفاده قرار می گیرد، سعی کنید از چسب پودری کاشی سرامیک بر روی سطوح گچی استفاده نکنید.
چه زمانی از چسب کاشی پودری استفاده کنم؟
با استفاده از چسب کاشی پودری قادر خواهید بود تا انواع سنگ، کاشی، سرامیک، موزاییک و… را بر روی سطوح مختلفی (سطوح بتنی، سطوح رنگ شده و …) نصب کنید.
۱ – اگر قصد دارید رطوبت به درون کاشی سرامیک نفوذ نکند، از چسب پودری کاشی استفاده کنید.
۲ – این چسب ها پس از خشک شدن، مقاومت بالایی در برابر حرارت و گرما دارند و بسیار مستحکم هستند و از این رو می توان برای چسباندن کاشی بر روی دیوار نیز بکار برد. (البته به نوع یا کاربری چسب نیز توجه داشته باشید)
۳ – اگر می خواهید کاشی جدید را روی کاشی قدیمی نصب کنید، چسب کاشی پودری بهترین گزینه است. از “چسب پودری کاشی و سرامیک ویژه نصب روی کاشی“ استفاده نمایید.
چسب کاشی خمیری
چسب کاشی خمیری بر پایه رزینهای آکریلیکی، پودرهای معدنی و مواد غلظت دهنده هستند. چسب کاشی خمیری دارای خواص چسبندگی بیشتری نسبت به چسب پودری هستند و به واسطه داشتن ترکیب شیمیایی متفاوت میتوانید آن را روی سطوح گچی نیز بکار ببرید.
همچنین چسب خمیری کاشی جذب آب بالایی دارد و جهت جلوگیری از تغییر رنگ در سطح لعاب کاشی (به دلیل نفوذ رطوبت) پیشنهاد میشود. همانند چسب کاشی پودری، چسب خمیری نیز پس از خشک شدن در مقابل رطوبت و حرارت مقاوم است و چسبندگی خود را از دست نمیدهد.
چسب کاشی خمیری اتصال قدرتمندی را با سطح زیر کار و کاشی ها ایجاد می کند و دارای خواص ارتجاعی مناسب است. به دلیل داشتن خاصیت الاستیکی بالا، چسب کاشی خمیری با گذشت زمان یا در مقابل زلزله های مقاوم هستند و هیچگونه شکستگی را در کاشی سرامیک مشاهده نخواهید کرد. از آنجایی که چسب خمیری در برابر سرما و گرما مقاوم هستند، میتوان این محصول را در نمای ساختمان نیز بکار برد.
شرایط استفاده از چسب کاشی خمیری
۱ – سطح زیرین کاشی کاری باید کاملا خشک و عاری از هرگونه کثیفی، چربی، گرد و غبار و… باشد.
۲ – اگر سطح دارای ناهمواری باشد، باید با استفاده از چسب پرایمر یا چسب بتن مناسب، ناهمواریها را برطرف نمود و پس از آن شروع به کاشی کاری کرد.
چه زمانی از چسب کاشی خمیری استفاده کنم؟
۱ – میتوانید برای چسباندن انواع کاشی بر روی گچ، سنگ و… از چسب خمیری بهره ببرید.
۲ – برای چسباندن کاشی جدید بر روی کاشی های قدیمی میتوانید از “چسب کاشی خمیری ویژه نصب روی کاشی” استفاده کنید.
۳ – از آنجایی که این چسب ها در برابر رطوبت بسیار مقاوم هستند، قابلیت استفاده را در سرویس بهداشتی و حمام، استخر نیز دارند.
توجه داشته باشید که مصرف بیش از اندازه چسب به این معنی نیست که کاشی ها محکمتر به سطح می چسبند. شما با این کار تنها چسب بیشتری را بیهوده مصرف خواهید کرد که حتی ممکن است روی ظاهر نهایی کاشی کاری نیز تاثیر بگذارد.
چسب پودری یا چسب خمیری؟
اگر بخواهیم بهترین چسب کاشی سرامیک را به شما معرفی کنیم، چسب کاشی پودری قدرتمندترین ماده ای است که می توانید از آن بهره ببرید.از آنجایی که زمان سفت شدن چسب پودری کاشی سریع نیست، تا چند دقیقه پس از نصب هم قابلیت جابجایی را خواهند داشت.
تمام مواردی که به آنها اشاره شد، سبب شده تا چسب کاشی پودری به بهترین چسب کاشی سرامیک تبدیل شود. با این حال هنگام خرید چسب کاشی، به کاربری آن دقت کنید.
انواع چسب کاشی و سرامیک ویژه
چسب کاشی و سرامیک ویژه را براساس نیاز فضا و کاربریهای متفاوت تولید میشود و انواع مختلفی دارد. به عنوان مثال چسب کاشی و سرامیک دیوار، چسب پرسلان، چسب سنگ، چسب بلوک، چسب کاشی استخری، چسب کاشی ضد اسید جزو این دسته هستند.
چسب کاشی ضد اسید چیست؟
چسب کاشی ضد اسید مخلوطی ۳ جزیی بر پایه رزین اپوکسی و سفت کننده است که موجب ارتقاء خواص شیمیایی، مکانیکی و حرارتی در این محصول میگردد.
کاربری چسب ضد اسید کاشی:
به همراه کاشی ضداسید یا سرامیک پرسلانی، در محلهای در معرض ریزش اسید مثل بیمارستان، آزمایشگاه، اتاق باتری، کارخانه لبنی، کارگاه و …
سایر چسبهای ساختمانی
چسب ۱،۲،۳
یکی از چسب های رایج در میان مردم که بسیار مورد استفاده قرار میگیرد، چسب میتراپل که به خاطر کاربردهای مختلف، طرفداران زیادی دارد. از چسب میتراپل میتوان برای چسباندن انواع سطوح و مواد مختلف به یکدیگر استفاده کرد. چسب میتراپل در بازار با نام های مختلفی از جمله “چسب ۱،۲،۳″، “چسب ام دی اف”، “چسب همه کاره”، “چسب قطره های فوری” و … شناخته شده که همگی این نام ها نهایتا یک محصول می باشد. از چسب برای چسباندن ام دی اف، چوب، پلاستیک و حتی کاشی سرامیک و پرسلان استفاده میکنند.
چه زمانی از چسب ۱،۲،۳ استفاده کنم؟
هنگامی که وقت کمی دارید و به کیفیت بالایی نیاز دارید، این چسب میتواند انتخاب مناسبی برای نصب کاشی و سرامیک باشد. البته با توجه به قیمت و حجم آن، برای کاشیکاری کل فضا قابلیت استفاده ندارد. زمانی که یک یا دو کاشی برای تعمیر یا نصب دارید، چسب ۱،۲،۳ بهترین گزینه است.
هر کیلو چسب کاشی برای چند متر؟
میزان مصرف چسب کاشی تا حدود زیادی به نوع چسب کاشی (پودری یا خمیری) و حتی اندازه کاشی سرامیک دارد. هر چه سایز کاشی یا پرسلان بزرگتر میشود، ضخامت چسب کاشی بیشتر شده و مصرف چسب نیز افزایش مییابد. برای اطلاع از میزان مصرف چسب کاشی:
۱ – نحوه استفاده و میزان مصرف چسب کاشی را از روی بسته بندی آن بخوانید.
۲ – برای اطلاع از میزان مصرف تخمینی چسب و ملات کاشی با توجه به اندازه کاشی اینجا را مشاهده کنید.
خرید انواع چسب کاشی سرامیک به صورت آنلاین
از فروشگاه سرام پخش، انواع مدلها (نظیر چسب کاشی دیواری، چسب پودری پرسلان، چسب سنگ، چسب بلوک، چسب کاشی استخری، چسب کاشی ضد اسید) و قیمت چسب کاشی را مشاهده کرده و به صورت آنلاین خریداری نمایید. علاوه بر خرید چسب کاشی میتوانید پودر بندکشی و کلیه ابزار مورد نیاز برای نصب کاشی سرامیک را از فروشگاه سرام پخش تهیه کنید.
جهت استعلام قیمت و دریافت راهنمایی بیشتر با کارشناسان سرام پخش در ارتباط باشید.
نظرات ۰