در بین مصالح ساختمانی کاشی و سرامیک استفاده و کاربرد فراوانی دارد و محبوبیت بسیاری نیز پیدا کرده است که در این بین کاشی های سکه ای به عنوان محصولی جدیدی از این صنعت، در طراحی دکوراسیون داخلی مورد استقبال قرار گرفته و نمای خاص و ویژه ای به محیط می دهد. کاشی سکه ای در ابتدا به عنوان کفپوش استفاده میشدند، اما امروزه انتخاب خوبی برای دیوار بین کابینتی، کاشی دیوار و حتی ستون ها هستند، که با توجه به طرح ها و رنگ های متفاوتی که دارند در صورتی که با کمی ذوق و خلاقیت به کار برده شوند، به نظر میرسد که هیچ گاه از جذابیت کاشی های سکه ای کم نخواهد شد.
کاشی های سکه ای:
کاشی های سکه ای شکل گرد دارند، پیدایش آن ها در اوایل دهه ۱۹۰۰ میلادی بود و معمولا از پروسلین(چینی) سفید بدون لعاب ساخته میشدند. اکثر کاشی های سکه ای توسط ماشین ساخته شده و ضخامت ۵ میلی متر دارند، که کاشی های سکه ای ماشین ساخته در رنگ های زیبای متعددی بصورت هم یک رنگ و هم دو رنگ عرضه می شوند. این کاشی ها به صورت دست ساز هم ساخته می شوند که کاشی های سکه ای دست ساز به خاطر ماهیت سفارشی بودنشان هزینه و قیمت بالاتری دارند و می توان آرایش رنگی، طرح و چیدمان خاصی برای آن در نظر گرفت و سفارش داد.
کاربرد کاشی های سکه ای:
کاشی های سکه ای یکی از چند مدل کاشی هایی است که می توان آن را هم روی کف و هم روی دیوار نصب کرد. این کاشی ها بیشتر برای استفاده در کف طراحی شده اند، اما زمانی که از آنها بروی دیوارهای تاکیدی در دکوراسیون آشپزخانه، حمام، اتاق خواب و نشیمن استفاده می شود، آنوقت نهایت زیبایی خود را به رخ می کشند، طوری که تمامی نگاه ها را سریعآ به خود متوجه می کنند.
یکی از مناسب ترین مکان ها که با استفاده از کاشی های سکه ای می توان دیزاین خاص و ویژه ای در آن ایجاد کرد، آشپزخانه می باشد، که استفاده از این کاشی در دیوار بین کابینت ها و دیوار پشت ظرفشویی می تواند نمای خاصی به آنجا بخشد، اما اگر دیوار بین کابینتی با کاشی سکه ای خیره کننده باشد، می توانید یک بخش از بالای گاز را با آن بپوشانید و اطراف آن را با کاشی های رنگ خنثی کار کنید که جلوه ی بهتری داشته باشد.
همچنین کاشی های سکه ای را میتوان به زیبایی روی سطوح ستون ها، پشت سینک حمام، کنار شومینه و… نصب کرد و از زیبایی آنها بهره برد. همچنین کاشی کردن کامل یک دیوار با کاشی های سکه ای ظاهری بافت دار و یکنواخت ایجاد میکند بدون این که ظاهر زیاد شلوغ یا نقطه نقطه داشته باشد.
انواع کاشی سکه ای:
- کاشی سکه ای صدفی : با این کاشی ها نمای سنتی و ظرافت ویژه ای به فضا می توانیم ببخشیم.
- کاشی سکه ای شیشه ای (آینه ای): این نوع کاشی ها به فضا عمق می دهند و با توجه به اینکه شفاف هستند، نور را منعکس می کنند و سایه می سازد. از آن جایی که شیشه شفاف است، دوغاب استفاده شده باید تا جای ممکن نازک بوده و بدون ماسه باشد، وگرنه ماسه های دوغاب سطوح شیشه را خط میاندازد.
- کاشی سکه ای متالیک (فلزی): این نوع کاشی ها به محیط درخشش و براقیت خاصی می بخشد و در جایی که نیاز به برجسته کردن و تاکید روی عنصر خاصی باشد، گزینه ی مناسبی می تواند باشد.
مطالب مرتبط
کاشیکاری خلاقانه با کاشی سکه ای
نظرات ۰