در هنگام کاشی کاری، از دو نوع ماده متفاوت استفاده می شود: ملات و چسبِ کاشی. چسبِ کاشی در لایه زیری کاشی ها، بین کفِ کاشی و سطح قرار می گیرد و بعد از نصب کاشی دیده نمی شود. چسبِ کاشی نقش بسیار مهمی در ثبات ساختاری کاشی و کفپوش ایفا می کند. پس از خشک کردن کامل چسبِ کاشی، ملات در فاصله بین کاشی ها به وسیله یک کاردک بروی سطح کاشی ها کشیده می شود. ملات فضاهای بین کاشی ها با یکدیگر را پُر می کند و بعد از خشک شدن کامل، با استفاده از کاردک تیز یا آب و صابون گرم تمیز می شود. انجام این کار، ساختار سطح کاشی کاری شده را یکپارچه می کند و شکاف های ریزی که ممکن است بعدها به کاشی ها آسیب وارد کند را می پوشاند. بعد از نصب کاشی این ملات قابل مشاهده است و به همین دلیل ملات ها به یکی از عناصر مهم و کاربردی در زمینه کاشی کاری تبدیل شده اند.
هنگام خرید ملات، شما می توانید بین دو نمونه ملات های ماسه سیمانی و ملات غیر ماسه ای را انتخاب کنید. هر دو نوع ملات دارای تعدادی از ویژگی ها و خصوصیات مشترکی هستند. اما با درک تفاوت بین این دو نمونه، به کاشی کاری مطلوب تر و مرغوب تری دست پیدا می کنید.
همانطور که از اسمش مشخص است ملات های ماسه سیمانی از ماسه تشکیل می شوند و در بسیاری از پروژه های کاشی کاری قابل استفاده هستند. این ملات دارای مزیت هایی مانند ارزان بودن و بافت محکم است. در مقابل برای حفظ و نگهداری این ملات تا زمانی که مجدداً دوغآب نشود، از سیلر استفاده کرد.
نوع دیگر ملات از ماسه تشکیل نمی شود و بهترین کاربرد آن در جایی است که می خواهیم خطوط صاف و نازکی از ملات داشته باشیم. ملات های غیر ماسه ای هیچگونه نیازی به سیلرکردن ندارند.
محل مورد استفاده | ملات ماسه سیمانی | ملات غیر ماسه ای |
کفِ آشپزخانه | قابل استفاده هست | قابل استفاده هست |
کاشی های کالیبره | نیست | هست |
دیواره های حمام | نیست | هست |
کاشی های سنگی (و یا پولیشی) | نیست | هست |
در واقع ملات های ماسه ای در واقع همان ملات های سیمانی هستند که از ماسه سلیسی، توده کانی های معدنی و دیگر مواد شیمیایی ساخته شده اند. برای ایجاد خطوط پهن تر، ملات های ماسه ای باید انتخاب اولیه شما در اکثر پروژه های کاشی کاری باشند زیرا ذرات شن و ماسه داخل آن، به استحکام بیشتر ملات و در نهایت کاشی ها می انجامد. این ملات مطمئنا ارزان تر از سایر ملات های دیگر هستند چراکه شن و ماسه به کار رفته در این ملات به عنوان پُرکننده ارزان تر از پلیمر های موجود در دیگر انواع ملات هست. با توجه به ماهیت متخلخل آن، ملات های ماسه سیمانی، برای جلوگیری از نفوذ آب به پشت کاشی و تخریبِ کف، باید سیلر شوند.
نوع دیگر ملات، که بعضی اوقات به اسم “ملات غیر ماسه ای” نامیده می شود، بهتر است برای خطوط بسیار نازک از یک هشتم تا یک شانزدهمِ اینچ به کار رود.(هر اینچ تقریبا 2.54 سانتی متر است)
کار با این نوع ملات ها برای سطوح مختلف، بسیار ساده است. عدم وجود سیلیکاتِ پرکننده در ملات به این معنی است که برای سطوحی که در خطر تراشیده شدن قرار دارند، مانند کاشی های سرامیک، شیشه ای، فلزی، سنگ مرمر و کاشی های سنگ طبیعی مناسبند.
هزینه پایین تر
بافت مستحکم
تنوع زیاد در رنگ
در هنگام استفاده می توانند به سطح کاشی آسیب وارد کنند
در درز های نازک به خوبی قرار نمی گیرند
برای محافظت باید از یک سیلرِ نفوذکننده استفاده شود
مناسب برای استفاده در سطوح عمودی و دیوارها
بدون ایجاد خراش در سطح کاشی
سیلر کردن(یا همان آب بندی) مورد نیاز نیست
از ملات ماسه سیمانی گرانترند
تنوع رنگ کمتر
برای درزهای پهن پیشنهاد نمی شود
ملات های ماسه سیمانی باید انتخابِ اصلی شما برای کاشی کاری عمومی، مانند کف و دیواره ها باشد. ملات های ماسه سیمانی به طور گسترده ای در دسترس است، دارای بیشترین میزان انتخاب رنگ و کاهش انقباضِ ملات هستند. در مقابل، استفاده از ملات ماسه سیمانی به عنوان ملات رایج برای تمامی پروژه های خانگی، می تواند اشتباه هم باشد، زیرا ساختاری به خوبی ملات های غیر ماسه ای ایجاد نمی کند.
در حال حاضر شما می توانید از ملات های ماسه ای و یا غیر ماسه ای برای سطوح عمودی مانند دیوارهای حمام و آشپزخانه استفاده کنید. اما ملات غیر ماسه ای بهترین ماده برای این کار است، چراکه این ملات بهتر در دیواره ها قرار میگیرد و کاملا فضاهای خالی را بدون هیچ ریزشی می پوشاند. با توجه به غلظت پلیمر این ملات و تخلخل بسیار پایین آن، دیگر نیاز به آب بندی (سیلر کردن) نیست.
ملات های ماسه سیمانی بهتر است برای خطوطی به پهنای یک هشتم اینچ تا یک دوم اینچ استفاده شوند. خطوط پهنتر از یک دوم اینچ غیر کاربردی هستند و به راحتی ترک برداشته یا شکسته خواهند شد. از آنجایی ملات غیر ماسه ای نیز می تواند برای خطوط یک هشتم اینچ استفاده شود، از میان این دو پیشنهاد می شود که از ملات های ماسه ای استفاده کنید.
ملات های غیر ماسه ای برای خطوطی به پهنای یک هشتم اینچ تا یک شانزدهم اینچ مناسبند. به همین دلیل است که ملات های غیر ماسه ای در مواردی کاربرد دارد که ملات ماسه سیمانی عملاٌ غیر استفاده است. ملات های غیر ماسه ای اگر برای خطوطی با پهنای یک هشتم اینچ استفاده شوند، ترک برمی دارند و ظاهر زیبایی ندارند، بنابراین استفاده از آنها برای خطوط پهنتر پیشنهاد نمی شود. در اغلب موارد از ملات های غیر ماسه ای برای خطوطی با پهنای یک شانزدهم اینچ استفاده می شود.
ملات های ماسه سیمانی برای پروژه هایی استفاده می شود که بروز خراش بروی سطح کاشی به وسیله ملات مشکلی ایجاد نخواهد کرد. در نتیجه کار با این ملات می تواند برای کسانی که هیچ شناختی از کاشی کاری ندارند هم راحت است. چون هیچگونه نگرانی در مورد آسیب رساندن به سطح کاشی از طریق ملات وجود ندارد.
در مقابل برای کاشی هایی که سطح آن ها به راحتی خراشیده می شود، مانند سنگ های طبیعی، کاشی های شیشه ای و کاشی ها فلزی و یا لعابی. وجود ماسه در ملات می تواند به سطح کاشی آسیب وارد کند. اما بعضی از کاشیکاران معتقدند که سایش حاصل از ملات ماسه ای با سطح کاشی به اندازه کافی برای ایجاد خراش نیست. اما با این حال در پروژه های تزئینی و یا پروژه هایی که از کاشی های شیشه ای استفاده می شود. این مشکل دیده شده.
هر وقت بودجه و هزینه در دسترستان در اولویت شما قرار داشت، از ملات های ماسه ای استفاده کنید. زیرا ملات غیر ماسه ای بیش از دو برابر قیمت گرانتر از ملات های ماسه سیمانی هستند. چون شن و ماسه بسیار قیمت پایین تری دارند بنابراین ملات ماسه سیمانی هم ارزان تر است. وجود پلیمر ها در ملات های غیر ماسه ای به نوعی ایجاد ارزش افزوده می کنند که همین باعث افزایش هزینه های کاشیکاری می شود.
گردآوری شده توسط پایگاه اطلاع رسانی سرام پخش
[flm_button link_address=”https://instagram.com/cerampakhsh” link_target=”_blank” icon_placement=”Left” button_text=”اینستاگرام ما را دنبال کنید” font_family=”Shabnam” font_size=”15px” button_size=”XS” button_color=”White” text_color=”Purple” button_hover=”HoverF-Purple” rounded_corners=”3″ box_shadow=”3″ custom_border_color=”9f5de2″ animate_icon=”Grow” icon=”fa-instagram”]
قیمت های موجود در سایت تاریخ بروزرسانی آن ها ذکر شده و قیمت نهایی محصولات نمی باشند. لطفا جهت ثبت سفارش و استعلام قیمت بروز با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
(035-3357)