بازارهای مصرف در انحصار خرده فروشیهای آنلاین دنیا، در سال 2021 تقریبا کل کسبوکارهای دنیا درگیر پاندمی کرونا شده بودند و از نظر اقتصادی ضربههای زیادی خوردند. اما در این بین، خرده فروشیهای آنلاین رشدی نسبتا سریع را تجربه و توجه خیلیها را به خود جلب کردند.
اکونومیست، گزارشی منتشر کرده است که در آن در سال 2021 آمازون بهعنوان ارزشمندترین برند دنیا شناخته شده است که ارزشی معادل 680 میلیارد دلار دارد. جالب است نرخ رشد ارزش برند اپل در سال 2021 به 74 درصد رسید.
یکی از مهمترین علتهای این رشد سریع، دورکار شدن افراد و نیاز پیدا کردن آنها به تجهیزات لازم برای فعالیت بود.
گوگل سومین برندی بود که ارزش آن به 458 میلیارد دلار رسید. گوگل نرخ رشدی معادل 42 درصد کسب کرد و جایگاهش را نسبت به سالهای قبل تا حد زیادی ارتقا داد. در یک مقایسهای کلیتر درباره کسبوکارها بیشترین نرخ رشد مربوط به خرده فروشیهای آنلاین بود.
خرده فروشیهای آنلاین در دوران کرونا نقش پر رنگی در برآورده کردن نیاز مردم داشتند، خدمات خود را بهخوبی به آنها ارائه کردند و درنهایت توانستند درآمد چشمگیری نیز داشته باشند.
پس از خرده فروشیهای آنلاین، شرکتهایی که در زمینه ارائه خدمات تکنولوژی فعال بودند توانستند رشد قابل توجهی در دوران پاندمی کرونا داشته باشند.
در اوج روزهای کرونایی که بسیاری از کسبوکارها تعطیل شده بودند، سهم خرید آنلاین در بین مردم دنیا افزایش پیدا کرد و همین اتفاق سبب شد شرکتهای فعال در زمینه خرده فروشی آنلاین نسبت به کسبوکارهای سنتی رشد قابل توجهی داشته باشند.
در ایران نیز خرده فروشیهای آنلاین رکوردهای فروش را جابهجا و مصرفکنندگان ایرانی به خرید اینترنتی گرایش بیشتری پیدا کردند.
استارتاپ سرام پخش که یک بازار خرده فروشی آنلاین در زمینه مصالح ساختمانی دکوراتیو است، توانست در شرایط کرونا، پاسخگوی نیاز مصرفکنندگان باشد و در این شرایط خدمات خود را بهخوبی به آنها ارائه دهد.
همچنین نمایندگیها، برندها و تولید کنندگان که در پلتفرم مارکت پلیس سرام پخش به عضویت درآمده بودند، توانستند سهم قابل قبولی از فروش در بازارهای آنلاین را نیز در اختیار داشته باشند.