تولید، بدون فراهم آوردن بستر تقاضا بی فایده است، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق به پتانسیل بالقوه ایران برای گرفتن سهم بازارهای کشور همسایه اشاره کرد و گفت: «سهم ایران از بازار 1200 میلیارد دلاری 15 کشور همسایه حدود 200 تا 300 میلیون دلار است».
آل اسحاق در صحبتهای خود تاکیدی جدی روی تغییر رویکرد فعلی نسبت به دیپلماسی اقتصادی و تجاری دارند و تاکید میکنند که عدم جلوگیری از این رویه، میتواند منجر به افزایش بیشتر خسارات شوند.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پاسخ به این پرسش که راهکار اتصال ایران به بازارهای حهانی چیست را اینگونه عنوان کردند: «دستهای از مشکلات ما مربوط به حاکمیت هستند که باید دیدگاههایش را در این زمینه عوض کند و پشتیبانیهای لازم را از فعالان اقتصادی داشته باشد. از سوی دیگر نیز فعالان اقتصادی باید این واقعیت را بپذیرند باید روحیه رقابتی خود را بیش از پیش تقویت کنند و با صاحبان بازارها تعامل بیشتری داشته باشند»
ایشان در ادامه صحبتهای خود اشاره داشتند: «طبق مطالعات صورت گرفته، از ظرفیت بالای صادرات و واردات 1200 میلیارد دلاری براساس همین استانداردهایی که تولید میکنیم، چیزی درحدود 200 تا 300 میلیون دلار سهم خواهیم داشت اما اکنون سهم ما معادل 20 تا 30 میلیارد دلار است».
آقای آل اسحاق در صحبتهای پایانی خود گفتند که ما هماکنون تمام همت خود را بر آن گذاشتهایم که با شعارهای بسیار قشنگ، تمام تمرکز خود را روی تولید بگذاریم اما لازم است نسبت به این قضیه آگاهی پیدا کنیم که تولید بدون تقاضای اصلا بهصرفه نخواهد بود.