THECBLOG

رشد تولید شیشه وکاهش تولید کاشی و سرامیک

رشد تولید شیشه وکاهش تولید کاشی و سرامیک

به گزارش می متالز، در سال 97 حدود 2.5 میلیون تن شیشه تولید شد که البته از این میزان حدود 30تا 35درصد آن به صادرات اختصاص یافت. آمارهای 3ماه نخست امسال نیز از رشد این صنعت حکایت دارد.
همچنین در زمینه کاشی و سرامیک براساس داده‌های آماری وزارتخانه یاد شده، در 3 ماه نخست امسال میزان تولید کاشی و سرامیک از مرز 81 هزار و 329.6 تن گذشت که در مقایسه با 85 هزار و 538.7 تن عملکرد 3ماه نخست سال گذشته افت 4.9درصدی را نشان می‌دهد.

رشد 2 رقمی تولیدات شیشه

آمارهای 3ماه نخست امسال در زمینه چینی بهداشتی، ظرف‌های چینی و شیشه جام حاکی از رشد 2 رقمی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته است.
بر پایه جدول‌های آماری وزارت صنعت، معدن و تجارت در 3 ماه نخست امسال در زمینه چینی بهداشتی تولید به بیش از 28 هزار و 900 تن رسید که در مقایسه با 19 هزار و 100تن عملکرد مدت مشابه سال گذشته رشد 51.6درصدی ثبت شد که در بین 13 محصول، تولیدات معدنی و صنایع مربوط بالاترین میزان افزایش را نشان می‌دهد.
همچنین ظرف‌های چینی تولیدی در 3 ماه نخست امسال افزون‌بر 13 هزار و 400تن بود که در مقایسه با 10 هزار و 900تن عملکرد 3 ماه ابتدایی سال گذشته افزایش 23.1درصدی را نشان می‌دهد.
گمرک ایران در زمینه ارزش صادرات ظرف‌های چینی و شیشه‌ای در سال 96 رقم 126 میلیون دلار را عنوان کرده بود که در مقایسه با سال 95 رشد حدود یک‌درصدی داشت.
برابر آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت در مدت 3 ماه نخست امسال تولید شیشه جام به 272 هزار و 300 تن رسید که رشد 15.7درصدی را نسبت به عملکرد 3 ماه بهار سال 97 نشان می‌دهد. تولید شیشه جام در 3 ماه ابتدایی سال گذشته 235 هزار و 400تن ثبت شده بود.
گمرک ایران ارزش صادرات شیشه ساختمانی در سال 96 را 106میلیون‌دلار اعلام کرد که نسبت به سال 95 رشد 10.4درصدی داشت.
آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه تولیدات ظرف‌های شیشه‌ای در 3 ماه سال 98گویای افت 9.9درصدی در این بخش نسبت به عملکرد دوره مشابه سال 97 است.
امسال در دوره این گزارش 103 هزار و 300تن ظرف شیشه‌ای تولید شد، درحالی‌که تولید سال گذشته افزون‌بر 114 هزار و 700تن بود.

تولید بیش از 81 هزار مترمربع کاشی و سرامیک

همچنین براساس داده‌های آماری وزارتخانه یاد شده، در 3 ماه نخست امسال میزان تولید کاشی و سرامیک از مرز 81هزار و 329.6 تن گذشت که در مقایسه با 85 هزار و 538.7 تن عملکرد 3ماه نخست سال گذشته افت 4.9درصدی را نشان می‌دهد.
صنعت کاشی و سرامیک که در سال 1393ظرفیت 500میلیون مترمربعی داشت، در سال 1396 به 540میلیون مترمربع رسید و انتظار می‌رود در سال 1404 به ظرفیت 700میلیون مترمربعی برسد.
سال گذشته حدود 400میلیون مترمربع کاشی و سرامیک تولید شد که از این رقم بیش از 100 میلیون مترمربع صادر شد و امروز با وجود اینکه ایران در بین 5 کشور شاخص صادر‌کننده جای دارد، اما به جمع 10کشور تولید‌کننده پیوسته است، زیرا اوایل دهه 90 در این عرصه نیز بین 5 کشور نخست بود.
آمار‌های غیر رسمی حکایت از جذب حدود 80درصد صادرات کاشی و سرامیک ایران از سوی عراق دارد و در عین حال بازارهای متنوعی از شرق آسیا تا قاره سیاه (افریقا) وجود دارد و شرایط بین‌المللی اکنون برای نقل و انتقال پول دشواری‌هایی ایجاد کرده که در امر صادرات تاثیر‌گذار است.
گمرک جمهوری اسلامی ایران در آمارهای سال 96 تصریح کرد: ارزش صادرات کاشی و سرامیک ایران افزون‌بر 410میلیون دلار است که نسبت به عملکرد سال 95 رشد 11.7درصدی دارد.

رتبه پنجم صادرات کاشی و سرامیک

پیش از این نیز رئیس انجمن صنفی تولید‌کنندگان کاشی و سرامیک کشور با اعلام اینکه سال گذشته تولیدات این بخش به مرز 400 میلیون مترمربع رسید، گفت: ظرفیت نصب شده ماشین‌آلات این بخش 35تا 40درصد بیش از تولید فعلی است.
محمد روشنفکر افزود: صادرات کاشی و سرامیک کشور در سال 97حدود 10درصد نسبت به سال 96 افزایش یافت، صادرات این بخش در سال 96 حدود 121میلیون مترمربع بود.
وی تصریح کرد: کشور از لحاظ تولید کاشی و سرامیک در سال‌های 91- 1390 جایگاه پنجم (پس از چین، هند، برزیل و اسپانیا) را به خود اختصاص داده بود، اما به‌دلیل سیاست‌های تنظیم بازار به رتبه نهم یا دهم نزول کردیم، از نظر صادرات نیز رتبه پنجم را در سال‌های یادشده داشتیم که همچنان این جایگاه حفظ شده است.

صادرات 20 درصدی تولید

رئیس انجمن صنفی تولید‌کنندگان کاشی و سرامیک کشور یادآور شد: آمارهای موجود گویای آن است که در سال‌های گذشته بیش‌از 80درصد کاشی و سرامیک تولیدی در بازار داخلی جذب و بقیه به عراق و دیگر بازارهای هدف صادر شد.
روشنفکر اضافه کرد: علاوه بر عراق و کشورهای منطقه، آسیای میانه نیز صادرات این بخش را جذب کرد و اکنون برخی از کشورهای افریقایی هم از تولیدات ایران استقبال می‌کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: صنعت کاشی و سرامیک ایران امروز از نظر کیفیت، طراحی و… به توانمندی لازم رسیده که بازارهای اروپا، اقیانوسیه و امریکای شمالی را نیز زیر پوشش قرار دهد.

واردات کاشی و سرامیک یک فرصت

روشنفکر معتقد است؛ بازار کاشی و سرامیک ایران از نظر اقتصادی برای کشورهای رقیب به‌صرفه نیست، زیرا تولیدات داخلی با کیفیت مرغوب به مراتب ارزان‌تر از مشابه خارجی است و برآورد می‌شود که سال گذشته واردات این بخش صفر شده باشد.
وی خاطرنشان کرد: واردات کاشی و سرامیک خارجی امروز دیگر برای تولید‌کنندگان این بخش به‌منزله تهدید نیست، بلکه فرصتی برای ارتقای تنوع تولید و کیفیت به‌شمار می‌آید.
لازم به یادآوری است، چندی پیش رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز درباره صنعت کاشی و سرامیک عنوان کرد: ایران در زمینه کاشی و سرامیک سالانه 360میلیون مترمربع تولید دارد، درحالی‌که در گذشته 3میلیون ‌مترمربع واردات داشت، اکنون نه‌تنها نیازی به واردات نیست، بلکه امکان صادرات هم فراهم شده است. رحمانی در ادامه اظهار کرد: پاکستان سالانه 100میلیون مترمربع کاشی و سرامیک مصرف می‌کند و سال گذشته 8میلیون مترمربع صادرات ایران به پاکستان ثبت شد.

[icon name=”tags” class=”” unprefixed_class=””] رشد تولید شیشه وکاهش تولید کاشی و سرامیک

 


#کاشی # سرامیک #سرام پخش

منبع:me-metals

[flm_button link_address=”http://cerampakhsh.com/mag” link_target=”_blank” icon_placement=”Left” button_text=”گردآوری شده توسط: پایگاه اطلاع رسانی کاشی و سرامیک سرام پخش” font_family=”Shabnam” button_size=”XS” button_color=”Light” button_style=”Border” button_hover=”HoverB-Dark” rounded_corners=”3″]

[flm_button link_address=”https://instagram.com/cerampakhsh” link_target=”_blank” icon_placement=”Left” button_text=”اینستاگرام ما را دنبال کنید” font_family=”Shabnam” font_size=”15px” button_size=”XS” button_color=”White” text_color=”Purple” button_hover=”HoverF-Purple” rounded_corners=”3″ custom_border_color=”9f5de2″ animate_icon=”Grow” icon=”fa-instagram”]

قیمت های موجود در سایت تاریخ بروزرسانی آن ها ذکر شده و قیمت نهایی محصولات نمی باشند. لطفا جهت ثبت سفارش و استعلام قیمت بروز با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

(035-3357)
+