علت علاقه بازرگانان ایرانی و خریداران عراقی به این مراوده تجاری این است که عموما تولیدکنندگان کاشی در ایران نیم نگاهی به سلیقه و بازار مصرف عراق دارند و محصولاتی باب طبع مردمان کشور همسایه نیز در سبد محصول خود قرار می دهند و این معاملات چنان گرم است که در خیلی کارخانجات و بین فعالان صنف کاشی نام نوعی از طرح به نام کاشی عراقی کاملا آشنا و جا افتاده است. این نوع کاشی معمولا رنگ های تند و گل و طرح های درشت را شامل می شود و بیشتر در تم رنگی قرمز یا قهوه ای و کرم تولید می شود و البته با توجه به خواست بازار عراق مبنی بر قیمت رقابتی عموما بحث قیمت تمام شده بسیار بیش از کیفیت مورد توجه بازرگانان فعال در عراق هست. در ادامه نمونه هایی از این طرح های موسوم به کاشی عراقی را می بینیم.
بهترین راه صادرات کاشی به عراق چیست؟
با توجه به هم مرز بودن ایران و عراق و تعدد پایانه های مرزی این دو کشور یکی از بهترین و کم هزینه ترین روش های حمل استفاده از مرزهای زمینی مخصوصا مرز مهران بسیار هوشمندانه است
فعال ترین صادرکنندگان به عراق کدام کشورها هستند؟
کشوهای ترکیه، آمریکا، کره جنوبی و چین و همچنین ایران بزرگرین صادرکنندگان به کشور در حال توسعه عراق هستند که درصد عمده ی صادرات ایران به این کشور مواد غذایی و سیمان و کاشی و سرامیک است.
چرا بازار صادرات کاشی به عراق گرم است؟
1. دارا بودن مرز زمینی
2. روابط سیاسی خوب و درنتیجه ایجاد سهولت در تعرفه های گمرکی
3. بازسازی و ساخت ساز فعال و در نتیجه نیاز رو به رشد به مصالح ساختمانی
4. فاصله بسیار کم و کاهش هزینه هایی حمل