از جمله مواردی که در فضای داخلی ساختمان زیبایی خاصی به دکوراسیون ما میبخشند قرنیزها هستند، با نزدیک شدن به سال نو همهی ما دوست داریم ظاهری خاص و متفاوت به فضای داخلی خود ببخشیم. تعویض قرنیزها یکی از مواردی است که با آن به سادگی می توانیم ظاهر متفاوتی به دکوراسیون خود ببخشیم، اما اینکه کجا، چطور و چگونه از آنها استفاده کنیم موضوعی است که امروز میخواهیم به آن بپردازیم.
پیش از هر موضوعی شاید جالب باشد که بدانیم قرنیز چیست؟! به نوار یا باند دور دیوارها قرنیز گفته میشود. که معمولا در دکوراسیون منازل قدیمی از قرنیز سنگی و قرنیز چوبی استفاده میکردند. قرنیزها انواع متنوعی دارند، قرنیز سنگی یا قرنیز سرامیکی بدلیل طرح و رنگ و جلوه زیبا در خانه استفاده میشود و قرنیزهای قدیمی جای خود را به قرنیزهای امروزی از جنسهای متنوع، ام دی اف که با روکش پی وی سی میباشند، دادهاند.
اصلا کاربرد قرنیز چیست و چرا باید از قرنیز در طراحی داخلی استفاده کرد؟! افرادی است که قصد دارند کف منزل و یا محل کارشان را کاشی و سرامیک کنند، پس از نصب کاشی و سرامیک دور تا دور کار از دیوار فاصله داشته و این فاصله را نصاب به عنوان درز انبساط در نظر میگیرد که اگر فضای مورد نظر گرم شد و کاشیها و یا سنگها منبسط شدند، در اثر انبساط حاصله، به دیوار نچسبند و جای بازی داشته باشند. حال اگر چنین فضایی که در حدود یک سانتیمتر باز است را به حال خود رها کنیم، علاوه بر ظاهر نامطلوبی که خواهد داشت، محلی برای جمع شدن گرد و غبار خواهد بود. از این رو قرنیز میتواند درز انبساط کاشی و سرامیک و سنگ را پوشانده و کاور کند، و نکته مهم اینجاست که بیشتر زیبایی و جلوه فضایی که کاشیکاری و یا سنگ شده است، پس از نصب قرنیز نمایان می شود و جلب توجه میکند.
اما افرادی هستند که کف منزل یا فضای اداری خود را سنگ یا سرامیک یا موکت و یا هر چیز دیگر میکنند و نیازی به نصب قرنیز نمیبینند، تا حدودی حق با شماست و از نظر فنی اگر فضایی قرنیز سرامیکی نداشته باشد، هیچ اتفاقی برای آن رخ نخواهد داد، اما در صورتی که در همان فضای ساده قرنیز نصب کنید، خواهید دید که تا چه اندازه زیباتر و جذابتر جلوه میکند. از نظر زیباییشناسی معماری اگر دیوار و کف، توسط یک جدا کننده از یکدیگر جدا شوند، بسیار زیباتر خواهد بود. و همچنین از نظر سازهای نیز، خرابی انتهای دیوار و همچنین خرابی گوشههای کف که مربوط به گچکاری و نقاشی و بنایی میباشند، پس از نصب قرنیز سرامیکی پوشانده خواهد شد.
باید در نظر داشته باشیم که قرنیز ها از نظر ارتفاع در دو سایز 7 و 9 سانتیمتری موجود هستند، از نظر طول معمولا طولی معادل 280 و یا 366 سانتیمتر دارند و از نظر ضخامت نیز، پاشنه یا به عبارتی پایینترین و ضخیمترین قسمت قرنیز 16 میلیمتر میباشد.
انتخاب رنگ قرنیز همیشه یکی از چالشهای بزرگ در طراحی داخلی بوده است. اما اصلا کار سختی نیست، فقط کافیست تا رنگ قرنیز را با درب ورودی یا کابینت آشپزخانه و یا اگر شومینه دارید با شومینه ست کنید.
اگر فضای شما کوچک است، مثلا یک سالن 30 یا حداکثر 40 متری دارید، قرنیز با ارتفاع 7 سانتیمتری برای فضای شما کافیست؛ ولی در صورتی که مساحت فضای شما بیشتر از این متراژ است، پیشنهاد میکنیم از قرنیز 9 سانتیمتری استفاده نمائید تا بیشتر جلوه کند، چرا که در فضاهای بزرگ فاصله دید از دیوارها نیز به نسبت بیشتر میشود و بلندتر بودن قرنیز این امکان را میدهد که قرنیز بهتر نشان داده شود.
اگر منزل یا محل کار شما دارای قرنیز سنگی قدیمی میباشد، و شما قصد دارید تا کف منزلتان را پارکت لمینت کنید و قرنیز سنگی شما تناسبی با پارکت لمینت چوبی ندارد، چند راه حل برای خلاصی از آنها برای شما وجود دارد که قرنیز سنگی را همرنگ دیوارتان رنگ کنید و پس از آن به جای قرنیز از اسکوتیا استفاده کنید که به نوعی شبیه به قرنیز است ولی فقط 3 سانتیمتر ارتفاع دارد که به آن فیتیله نیز گفته می شود، به طور کلی اسکوتیا جهت استفاده در کنار دیوارکوب به طور مثال کنج های دیوار و بین سقف و دیوار به عنوان یک ابزار طرحدار جداکننده مورد استفاده قرار میگیرد که معمولا یا از رنگ های متضاد و یا رنگهایی متناسب با رنگ دیوارکوب استفاده میگردد.
[flm_button link_address=”https://instagram.com/cerampakhsh” link_target=”_blank” icon_placement=”Left” button_text=”اینستاگرام ما را دنبال کنید” font_family=”Shabnam” font_size=”15px” button_size=”XS” button_color=”White” text_color=”Purple” button_hover=”HoverF-Purple” rounded_corners=”3″ custom_border_color=”9f5de2″ animate_icon=”Grow” icon=”fa-instagram”]
قیمت های موجود در سایت تاریخ بروزرسانی آن ها ذکر شده و قیمت نهایی محصولات نمی باشند. لطفا جهت ثبت سفارش و استعلام قیمت بروز با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
(035-3357)