مدیریت در صنعت سرامیک | یکی از واژه هایی که در کشور ما معنی درست را از دست داده “مدیریت” است. مدیران بی کفایتی که اولین و آخرین اولویت آن ها سود بیشتر است تا مدتی با ترفندهای بی اساس و بدون آینده سر کار می آیند و در پایان هم از میان می روند؛ اما در این میان مدیرانی هستند که با استفاده از اصول مدیریتی و راهکارهای درست علاوه بر این که چرخ کسب و کار خود را می چرخانند ضرری به نیروی های کار خود نمی زنند و این ضربه نزدن باعث می شود که دوام مدیریت آن ها بیشتر از مدیران موقتی باشد که همه انسان ها را ابزاری برای پیشبرد اهداف خود می بینند (که متاسفانه شاهد این ماجرا هستیم که حدود 90 درصد مدیران در هر زمینه ای جزء آن دسته هستند که نیروی خود را مثل ماشین و ربات می بینند.)
در خصوص مدیریت صحیح و درست در صنعت سرامیک با هم صحبت کنیم و مقام ها و مسئولیت های ضروری برای مدیران این صنعت بازگو کنیم؛ اما قبل از آن بگذارید این موضوع را به شما یادآوری کنیم که انجام کار به روش درست و اصولی همیشه جوابگو است و روشی که در ادامه برای شما توضیح می دهیم روش اصولی مدیریت در صنعت سرامیک است.
ایران از نظر تولید سرامیک در جایگاه بسیار خوبی در جهان قرار دارد و در رده بندی جهانی رتبه چهارم را در تولید کاشی و سرامیک کسب کرده است. اما با این حال می بینیم که درآمدی که حاصل از صنعت سرامیک است در جایگاه خوبی قرار ندارد. از طرفی می بینیم که کارخانه های تولید سرامیک معمولا کمیت تولید را مهمتر از کیفیت می دانند و همین موضوع باعث کم رنگ شدن صادرات سرامیک ایران در جهان شده است؛ چرا که رقیب هایی با تولیدات کمتر ولی کیفیت بیشتر بازار را به دست گرفته اند.
در رأس چارت مدیریتی صنعت سرامیک ابتدا سهامداران قرار دارند که به دو دسته زیر تقسیم می شوند:
سهامی خاص: یعنی این که یک نفر یا چند نفر مستقل از دولت سرمایه تاسیس و راه اندازی یک تولیدی سرامیک را تامین کرده اند و تمام سود حاصله به خودشان خواهد رسید که البته به یاد داشته باشید که مالیات از این سود کم می شود.
سهامی عام: در این نوع یک ارگان دولتی مانند بنیاد جانبازان، تامین اجتماعی و… یک واحد تولیدی تاسیس کرده و سود به دست آمده را به عنوان حقوق زیر مجموعه های خود پرداخت می کنند و صد البته سهم خود ارگان به عنوان سرمایه گذار محفوظ است.
سهامی عام-خاص: در این نمونه سرمایه گذاری عده ای سرمایه دار با همکاری دولت یک واحد تولیدی تاسیس می کنند و سود حاصل از آن را بین سهامداران و ارگان دولتی که شریک به حساب می آید تقسیم می کنند.
با توجه به حرف هایی که زدیم چارت مدیریتی به ترتیب به صورت زیر می باشد:
رئیس هیئت مدیره: این شخص در شرکت ها سهامی خاص کسی است که بیشترین سرمایه را دارد. در شرکت های سهامی عام یک فرد کارآزموده و معتمد که تجربه کارکرد در این صنعت را دارد و در صنایع عام-خاص نیز باز هم یکی از سهام داران به عنوان رئیس هیئت مدیره گماشته می شود. البته رئیس هیئت مدیره می تواند شخصی با تجربه و سابقه بالا در عرصه مدیریت صنعت کاشی و سرامیک باشد که به این کار گماشته شده است.
مدیرعامل: در شرکت های سهامی خاص یکی از سهامدان اصلی که تجربه کاری دارد، در شرکت های عام یک فرد برگزیده با تجربه و معتمد و در صنایع عام-خاص نیز یکی از سهامداران اصلی به عنوان مدیر عامل شناخته می شود.
مدیر کارخانه: این فرد معمولا سهامدار نیست و به واسطه علم و تجربه در این سمت قرار گرفته است. مدیر کارخانه مسئول سرپرستی تمامی نیروهای درون کارخانه و مسئول سود و زیانهای تولید می باشد، او باید گزارش کار روزانه تمامی قسمتهای داخلی کارخانه را روزانه چک کرده و در اختیار مدیر عامل قرار دهد. اگر یک کارخانه دارای سود دهی خوبی باشد پس مدیر کارخانه خوبی دارد. در ضمن باید این موضوع را بدانید که شخص مدیر کارخانه فقط مسئول اتفاقات و موارد مربوط به داخل کارخانه است.
سایر مدیریتها: مدیران تولید، فنی، کنترل کیفی، آزمایشگاه، برنامه ریزی و… جزء این دسته هستند و به عنوان اعضای هماهنگ کننده شناخته می شوند. همچنین این مدیران باید روی کار نیروهای زیر دست خود نظارت داشته باشند و آموزش های لازم را به آن ها بدهند.
سرپرست سنگ شکن: سنگ شکن یکی از مهم ترین قسمت های هر کارخانه است که وظیفه تولید مواد اولیه مورد نیاز کارخانه را بر عهده دارد و به همین دلیل دارای اهمیت بسیار بالایی است. وظایف این شخص عبارتند از نوشتن شرح وظایف قسمت های زیر مجموعه برای نیرو ها، دپو کردن خاک ورودی به صورت تپه با استفاده از لودر و بیل مکانیکی، تامین خاک سیلوهای قبل از پرس و نوشتن گزارش کار نیرو ها و تحویل این موارد به مدیر بالا دست خود که مدیر تولید است.
سرپرست سنگ شکن: سنگ شکن یکی از مهم ترین قسمت های هر کارخانه است که وظیفه تولید مواد اولیه مورد نیاز کارخانه را بر عهده دارد و به همین دلیل دارای اهمیت بسیار بالایی است. وظایف این شخص عبارتند از نوشتن شرح وظایف قسمت های زیر مجموعه برای نیرو ها، دپو کردن خاک ورودی به صورت تپه با استفاده از لودر و بیل مکانیکی، تامین خاک سیلوهای قبل از پرس و نوشتن گزارش کار نیرو ها و تحویل این موارد به مدیر بالا دست خود که مدیر تولید .
تولید سرامیک و کاشی یکی از کار های بسیار حساس است و همانطور که در ابتدای مطلب گفتیم در بازار امروز اگر میخواهید قدم های بزرگ بردارید باید به کیفیت کار اهمیت بسیار زیادی دهید. زمانی که در سرامیک سازی بحث سر کیفیت است کنترل کیفیت باید با دقت بالایی انجام شود. بهترین روش این است که نیروهای هر قسمتی بر کیفیت تولیدی آن قسمت نظارت داشته باشند.
تهیه لعاب برای مدیر یک کاخانه سرامیک سازی باید اهمیت بسیار زیادی داشته باشد. چرا که کیفیت لعاب کاری و کیفیت مواد استفاده شده برای این کار تاثیر بسیار زیادی روی محصول نهایی شما خواهد داشت. همچنین گران قیمت ترین مصالحی که به کارخانه وارد می شوند مصالح لعاب کاری هستند و در صورتی که در این قسمت بی دقتی یا سهل انگاری انجام شود علاوه بر این که محصول نهایی بی کیفت خواهد شد و زحمات و هزینه های قسمت های قبل به هدر می روند، مواد لعاب کاری نیز تلف می شوند و این یعنی شما ضرر کرده اید. پس سرپرست این قسمت باید هوشیار، با تجربه و دارای علم کافی برای انجام این کار باشد. وظایف سرپرست لعاب کاری عبارت است از:
این قسمت نیز به اندازه مواردی که تا الان گفتیم اهمیت دارد و نیرو های این قسمت باید دارای علم و تخصص کافی از صنعت تولید سرامیک باشند و نسبت به تمامی مراحل تولید آگاهی داشته باشند. افرادی که در این گروه فعالیت می کنند وظیفه دارند از شروع روند تولید تا پایان بسته بندی روی محصول نظارت داشته باشند. مواردی که نیروهای کنترل کیفی باید روی آن ها نظارت داشته باشند عبارت است از:
همه نیرو های یک کارخانه تولید کاشی و سرامیک باید این موضوع را بدانند که در صورتی که مشکلی در خط تولید رخ داد باید به سرعت کادر فنی را خبر کنند تا خط تولید متوقف نشود و در زمان و هزینه زیادی تلف نشود.
یکی دیگر از قسمت هایی که مدیر کارخانه باید نظارت دقیقی روی عملکرد آن داشته باشد، مدیر تولید کارخانه است. مدیر تولید دقیقا کسی است که بر روی کار تمام واحد های فعال در سالن تولید نظارت دارد و مسئولیت آمار تولید از نظر کمیت و کیفیت بر عهده اوست، همچنین می توان گفت که بیشترین وظیفه و مسئولیت بر عهده مدیر تولید می باشد. مدیر تولید باید شخصی با روابط عمومی بالا، تعمل خوب با مدیران و کارگران باشد و سیستم کارخانه را به سمت تولید بهتر و بیشتر هدایت کند. این شخص باید هوشیارانه مراقب مسائل مختلف باشد و گزارش های روزانه، هفتگی و ماهانه را به مدیر کارخانه تحویل دهد و همیشه در تلاش باشد که ضایعات و تلفات کمتر و تولید و سود بیشتر شود.
مدیر برنامه ریزی باید یک فرد بسیار باهوش و تیز بین باشد. وظیفه او کنترل مواد اولیه ای است که وارد سیستم تولید می شوند به منظور کنترل و کاهش ضایعات است، همچنین برای محاسبه راندمان خط تولید باید خروجی خط تولید را نیز بررسی کند و همیشه سعی داشته باشد که راندمان را بالا ببرد.
فردی که در این پست قرار است فعالیت کند باید شخصی با تجربه، صبور و آشنا با علم روانشناسی باشد تا بتواند به بهترین نحو وظایف خود را انجام دهد. وظایف مدیر اداری عبارتند از:
ممکن است که در نگاه اول مدیر بازرگانی را با مدیر فروش اشتباه بگیرید؛ که البته حق دارید، چون در بیشتر موارد این دو نقش مهم را به یک نفر می سپارند. اما بهتر این است که هر وظیفه متخصص جداگانه ای داشته باشد.
مدیر بازرگانی باید فردی با روبط عمومی و قدرت تکلم بالا باشد، این شخص وظیفه دارد به امور مربوط به نمایندگی های کارخانه رسیدگی کند و سعی کند با استفاده از استراتژی و خلاقیت نمایندگی های فعال برای کارخانه و محصولات جذب کند. همچنین این شخص باید بتواند مواد اولیه مورد نیاز کارخانه را با کیفیت بالا و قیمت مناسب خریداری کند. مهمترین مسئولیت های مدیر بازرگانی عبارتند از:
می توان گفت که مدیر روابط عمومی مشاور مدیر عامل به حساب می آید و وظیفه او به طور کلی این است که گزارش هایی که به صورت روزانه، ماهانه، هفتگی از قسمت های مختلف می رسد را مطالعه کند و در صورتی که مشکلی در خصوص این گزارشات وجود داشت به مدیر عامل اطلاع دهد. شرح وظایف مدیر روابط عمومی کارخانه کاشی و سرامیک عبارتند از:
مدیر عامل در کاخانه تولید سرامیک چه نقشی دارد؟
همانطور که از اسم این سمت پیداست، مدیر عامل اداره کننده سیستم است و باید به کارخانه دائما سرکشی کند و نظارت و کنترل دقیقی روی اوضاع و گزارش ها داشته باشد. کارخانه ای که مدیر روابط عمومی و مدیر عامل با تجربه، پر تلاش و دقیق باشد.
یکی از وظایف بسیار حیاتی و مهم مدیر عامل استخدام نیرو هایی است که قرار است نبض یک کارخانه را به حرکت وادارند و کارایی سیستم را بالا ببرند.
این شخص رئیس تمام مدیران است و بیشترین تاثیر را در پیشرفت سیستم دارد. البته این تاثیرات زمانی مشخص می شود که این شخص دارای علم، تجربه و نگرشی درست در راستای صنعت سرامیک باشد. این شخص قبل از همه چیز باید به سود آوری حداکثری سیستم تولیدی خود فکر کند و سعی کند که یک کادر متخصص، حرفه ای و درستکار در کنار هم جمع کند و به اهداف خود برسد.
تمامی مدیرانی که تا الان گفتیم هر کدام دارای نقشی بسیار حیاتی و اساسی هستند، این یعنی هر کدام از آنها می توانند نقش بسیار اساسی در پیشرفت یا عدم پیشرفت کارخانه و سیستم تولیدی داشته باشند. در این مطلب نیز ما در مورد مدیران گفتیم، اما این موضوع را باید به یاد داشته باشید که بیشترین مسئولیت از نظر اجرایی بر دوش کارگران و رده های پایین یک سیستم تولید سرامیک است و این رفتار مدیران است که کارگران و کارمندانی امین و وفادار برای شما می سازد. پس علاوه بر حرفه ای بودن شما نیاز به آموزش دادن نیروی کار، رفتار درست و شایسته، روابط گرم و دوستانه و رابطه ای پاک، سالم و بدون کدورت با نیروی کار دارید؛ در صورتی که سیستم تولیدی شما توانست به این درجه برسد، شما حتما موفقیت را لمس خواهید کرد.
[icon name=”tags” class=”” unprefixed_class=””] مدیریت در صنعت سرامیک مدیریت در صنعت سرامیک مدیریت در صنعت سرامیک
#کاشی #سرامیک #سرام پخش
[flm_button link_address=”http://cerampakhsh.com/mag” link_target=”_blank” icon_placement=”Left” button_text=”گردآوری شده توسط: پایگاه اطلاع رسانی کاشی و سرامیک سرام پخش” font_family=”Shabnam” button_size=”XS” button_color=”Light” button_style=”Border” button_hover=”HoverB-Dark” rounded_corners=”3″]
[flm_button link_address=”https://instagram.com/cerampakhsh” link_target=”_blank” icon_placement=”Left” button_text=”اینستاگرام ما را دنبال کنید” font_family=”Shabnam” font_size=”15px” button_size=”XS” button_color=”White” text_color=”Purple” button_hover=”HoverF-Purple” rounded_corners=”3″ custom_border_color=”9f5de2″ animate_icon=”Grow” icon=”fa-instagram”]
قیمت های موجود در سایت تاریخ بروزرسانی آن ها ذکر شده و قیمت نهایی محصولات نمی باشند. لطفا جهت ثبت سفارش و استعلام قیمت بروز با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
(035-3357)