از هنر کاشی کاری برای جلوه دادن و تزیین ساختمان استفاده میشود. کاشی کاری در بیشتر قسمتهای ساختمان مانند آشپزخانه، حمام و دستشویی کاربرد دارد. یکی از بخشهای پرتردد ساختمان، سرویس بهداشتی است که شامل دستشویی و حمام میشود. این بخش از ساختمان در هنگام مهمانیها جلب توجه میکند و به همین دلیل، ظاهر مناسب آن بسیار مهم است. امروزه افراد زیادی به طراحی سرویس بهداشتی خود اهمیت میدهند. یکی از المانهایی که در این راستا به افراد کمک میکند، کاشی کاری سرویس بهداشتی است.
با گسترش روزافزون تکنولوژی و پیشرفتهای حاصله در صنعت ساختمان سازی، کاشی و سرامیکهای متنوعی به بازار عرضه شده است. این کاشیها تنوع زیادی دارند و در رنگهای متفاوتی هستند. به کار بردن این نوع کاشیها در کاشی کاری سرویس بهداشتی نمای شیک و زیبایی به فضای آن خواهد داد. کاشی کاری سرویس بهداشتی علاوه بر تاثیر مثبتی که روی محیط میگذارد، سبب محافظت در برابر رطوبت و عدم تکثیر رشد و باکتری خواهد شد. همچنین نظافت و تمیزکاری را بسیار آسان میکند؛ زیرا شستوشوی کاشیها با مواد مخصوص آن، سطوح را از باکتری و میکروبها پاک خواهد کرد.
کاشی کاری سرویس بهداشتی میبایست مانند انواع کاشی کاری ساختمان، توسط افراد باتجربه و کاربلد انجام گیرد. چندین نکته را باید برای کاشی کاری سرویس بهداشتی در نظر گرفت و رعایت کرد. اولین نکته برای کاشی کاری، انتخاب کاشی و توجه به نوع، جنس و مواد تشکیلدهندهی آن است. آن نوع از کاشی که برای کاشی کاری سرویس بهداشتی استفاده میشود، باید کیفیت بالایی داشته باشد و در برابر رطوبت و حرارت مقاوم باشد.
همانطور که قبلا گفتیم، یکی از بخشهای مهم هر خانه سرویس بهداشتی است و برای نونوار کردن سرویس بهداشتی، آن را به سبکهای متنوعی کاشی کاری میکنند. در این راستا یکی از مهمترین نکات، انتخاب رنگ کاشی است. کاشیها در رنگهای متفاوت و متنوعی طراحی شدهاند. اما انتخاب یک رنگ مناسب و درست برای سرویس بهداشتی حایز اهمیت است. در ادامه چند نمونه از رنگهای آرامش بخش و ایدآل برای به کار بردن در کاشی کاری سرویس بهداشتی را برایتان آوردهایم.
این رنگهای مناسب عبارتند از:
اینکه کاشی کاری ساختمان و همچنین سرویس بهداشتی بدون مشکل انجام شود، مستلزم یک کاشی کار حرفهای و پایبند به اصول کاشی کاری است؛ زیرا همان مقدار کهسیم کشی ساختمان اهمیت دارد و باید طبق اصول انجام شود، کاشی کاری هم باید اصولی صورت گیرد. برخی از افراد برای کم شدن هزینهها از کسانی کمک میگیرند که دستمزد خیلی پایینی دارند و معمولا در کنار این دستمزد پایین، تجربه و کیفیت کاری آنها هم کم است. البته این قضیه برای همه صدق نمیکند.
بنابراین منطقی است با کمی هزینه کردن از یک فرد ماهر کمک گرفته شود. تمام مراحل کاشی کاری سرویس بهداشتی باید دقیق و بدون کوتاهی کردن باشد؛ زیرا اگر در یکی از مراحل کاشی کاری سرویس بهداشتی سهلانگاری صورت گیرد، حتی مرحلهی بندکشی هم میتواند سبب لق شدن و افتادن کاشی شود. برای کاشی کاری سرویس بهداشتی باید از کاشیهای مخصوص که شیاردار هستند استفاده کرد؛ زیرا در صورت به کار بردن کاشی معمولی، افراد سُر خواهند خورد و حوادث ناگواری به بار خواهد آمد.
ابزار مورد نیاز در کاشی کاری سرویس بهداشتی
برای کاشی کاری کف سرویس بهداشتی مانند دیگر بخشها عمل میکنند. ابتدا تراز بودن کف را به کمک ابزار مخصوص تراز کردن مثل شلنگ تراز مشخص میکنند. بعد از تراز کردن نوبت به ملات ریزی میرسد. ملاتی که از سیمان، ماسه و آب تشکیل تهیه شده را روی سطح میریزند. سپس به کمک ابزار ملات کشی (لیسه یا کمچه) ملات را صاف و به صورت یکنواخت پخش میکنند. در مرحلهی بعد، کاشی یا سرامیک را متناسب با اندازه و ابعاد مدنظر روی کف میگذارند و آن را به کمک چکش پلاستیکی در محل خود محکم میکنند. در قسمتهایی مانند کنج برای تراز کردن از گونیا استفاده میشود. اگر هم نیاز به برش بود، از دستگاه برش کمک میگیرند و متناسب با اندازه آن را برش میدهند.
اما برای کاشی کاری دیوار کمی تفاوت وجود دارد که مهمترین آن غلظت ملات است. ملاتی که برای کاشی کاری دیوار استفاده میشود، کمی شُلتر از ملات کف است. برای نصب کاشی روی دیوار بعد از اطمینان از تراز بودن، کاشیها را به کمک چسب مخصوص در کنار هم قرار میدهند. سپس فاصلهی بین کاشی و دیوار را با ملات پر میکنند و این روال تا ردیف آخر خواهد یافت. در مرحلهی نهایی نوبت به بندکشی میرسد.
به طور معمول بندکشی را یک یا دو روز بعد از نصب کاشی انجام میدهند. در این مرحله درز یا بندهای بین کاشی با خود کاشی یک دست و یکرنگ میشود. این کار توسط دوغاب مخصوص تشکیل شده از سیمان سفید، پودر سنگ و آب صورت میگیرد که در برخی از مواقع برای رنگی کردن دوغاب، از پودر رنگ استفاده میکنند. دوغابِ کف رقیق است و برای دوغابِ دیوار از مادهی غلیظتری که تا حدودی خمیریشکل است، استفاده میشود. ممکن است گاهی اوقات بر اثر رطوبت زیاد موجود در سرویس بهداشتی، بعد از گذشت چند سال نیاز به ترمیم بندکشی باشد. مراحل کار ترمیم بندکشی هم مانند بندکشی بعد از کاشی کاری است. منتهی اول باید ملات قدیمی را تراشید، سطح را پاک کرد و سپس عملیات بندکشی را شروع کرد.
دوغابِ کف رقیق است و برای دوغابِ دیوار از مادهی غلیظتری که تا حدودی خمیریشکل است، استفاده میشود.
نقش کاشی و سرامیک در کاشی کاری سرویس بهداشتی
برای کاشی کاری سرویس بهداشتی به طور معمول از کاشیها برای دیوار استفاده میکنند؛ زیرا کاشی برای کف مناسب نیست و استحکام خوبی برای کف ندارد. کاشیها برای دیوار سرویس بهداشتی و مخصوصا دیوار حمام گزینه مناسبی هستند؛ زیرا در ارتفاع قدرت جذب زیادی دارند. کاشی در برابر سرامیک از تنوع بالاتری برخوردار است. در این راستا برای کف سرویسهای بهداشتی، عموما از سرامیک استفاده میشود. سرامیکها دارای مقاومت بالایی در برابر سرما و گرما هستند و به طور معمول از آنها در کف سرویس بهداشتی، کف سالن یا اتاقها و در برخی از مواقع در نمای ساختمان استفاده میکنند. قیمت کاشی و سرامیک بر اساس درجهبندی متفاوت است.
این نوع کاشی در برابر رطوبت بسیار مقاوم است و آب هیچگاه به آن نفوذ نمیکند. امروزه از این کاشیها به سبک مدرن در کاشی کاری سرویس بهداشتی استفاده میشود.
این نوع کاشیها بسیار ظریف هستند و برخی از آنها به صورت رنگی ساخته میشوند. کاشی شیشهای قدرت بالایی در برابر رطوبت دارد و بیشتر برای دیزاین دیوارها در حمام به کار میرود. روی این نوع کاشی هیچ لکه و علامت دستی باقی نمیماند. توصیه میشود برای دید نداشتن در حمام، از سایز کوچک این کاشی در کاشی کاری سرویس بهداشتی استفاده شود.
نوع دیگری از کاشی که در کاشی کاری سرویس بهداشتی به کار میرود، ترکیبی از شن، ماسه و ملات خشک است. به این نوع کاشی، کاشی سیمانی میگویند که دوام بسیار بالایی دارد. برخی افراد از ترکیب چند کاشی در سرویس بهداشتی خود استفاده میکنند که از این رو طراحی جالب و متفاوتی به نمایش گذاشته میشود.
امروزه برای جلوه دادن و دیزاین سرویسهای بهداشتی المانهای مدرن و جدیدی پدیدار شده است. به عنوان مثال برای کف سرویسهای بهداشتی از کفپوشهای سه بعدی استفاده میکنند. بکارگیری این کفپوشها در سرویس بهداشتی، دیزاین فوقالعادهای به محیط میدهد و ایدهی بسیار جالبی است.
در هنگام انتخاب کاشی باید به مساحت سرویس بهداشتی توجه داشت. برای سرویسهای بهداشتی کوچک از کاشیهایی با ابعاد کوچک استفاده میشود. زیرا کاشیهای بزرگ فضا را کوچکتر نشان خواهند داد. توصیه میشود کسانی که هر روز حوصله نظافت و تمیزکاری سرویس بهداشتی را ندارند، از کاشیهایی با ابعاد بزرگ، و تیره رنگ استفاده کنند. تمیز کردن کاشیهای بزرگ راحتتر از کاشیهای کوچک است.
#کاشی #سرامیک #سرام پخش
منبع:کبال
[flm_button link_address=”http://cerampakhsh.com/mag” link_target=”_blank” icon_placement=”Left” button_text=”گردآوری شده توسط: پایگاه اطلاع رسانی کاشی و سرامیک سرام پخش” font_family=”Shabnam” button_size=”XS” button_color=”Light” button_style=”Border” button_hover=”HoverB-Dark” rounded_corners=”3″]
[flm_button link_address=”https://instagram.com/cerampakhsh” link_target=”_blank” icon_placement=”Left” button_text=”اینستاگرام ما را دنبال کنید” font_family=”Shabnam” font_size=”15px” button_size=”XS” button_color=”White” text_color=”Purple” button_hover=”HoverF-Purple” rounded_corners=”3″ custom_border_color=”9f5de2″ animate_icon=”Grow” icon=”fa-instagram”]
قیمت های موجود در سایت تاریخ بروزرسانی آن ها ذکر شده و قیمت نهایی محصولات نمی باشند. لطفا جهت ثبت سفارش و استعلام قیمت بروز با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
(035-3357)