سرامیکسازی به فرایند ساخت سرامیک گفته میشود.
تاریخچه
باستان شناسان در یافتهاند که بشر اولیه در حدود ۲۴۰۰۰ سال قبل از میلاد اقدام به ساخت سرامیک میکردهاست. این سرامیکها در چکسلواکی یافت شدهاند و به شکل حیوانات و پیکره انسان، تخته صاف و توپ میباشد. این سرامیکها را از چربی حیوانات به همراه استخوان آنها و خاکستر استخوان و مقداری رس ریزدانه میساختند و بعد از شکل دادن آن را در دمایی در حدود ۵۰۰ تا ۸۰۰ درجه سانتیگراد در کورههای گنبدی شکل یا به شکل نعل اسب پخت مینمودند قدمت سفال و سرامیکسازی در ایران را به ۱۲۰۰۰ سال ق م میرساند.
ایران
نمونههای کاشی که در کاوشهای باستانشناسی به دست آمده و مربوط به ۱۴۰۰۰ سال پیش است، قدمت سفالگری و سرامیکسازی در ایران را به ۱۲۰۰۰ سال ق.م. میرساند.
سرامیکسازی معاصر ایران
در سالهای اخیر کارخانههای تولید کاشی و سرامیک دیوار و کف زیادی در ایران ایجاد شدهاند و تحول بزرگی در این صنعت به وجود آمدهاست و همچنین در مورد تولید وسایل بهداشتی و ظروف چینی و کارخانه مقرهسازی که در ایران فعال میباشند و توانستهاند ظرف سی سال اخیر تولید کاشی و سرامیک را از تولید کم و سنتی و نیمه صنعتی به حدود ۷۰ میلیون متر مربع برسانند.
صنعت مدرن کاشی و سرامیک در ایران
از زمان احداث اولین کارخانه مدرن تولید کاشی در ایران بیش از نیم قرن می گذرد. اولین تولیدکننده کاشی به روش صنعتی درایران درسال ۱۳۳۶ به ثبت رسیده و در سال ۱۳۳۹ مورد بهره برداری قرارگرفت.
تولید صنایع سرامیکی تا سال ۱۳۳۹ به صورت دستی در کشورمان رواج داشت. از سال ۱۳۳۰ به بعد رفته رفته صنعتگران ایرانی به فکر احیای این صنعت دیرینه افتادند و تا سال ۱۳۴۲ این صنعت با تشکیل اتحادیه های کاشی سازی رو به ترقی رفت. به دلیل زمینه ها و قابلیت های بالقوه کشور ایران در این صنعت، روند رشد پر افت و خیز اما شتابان این صنعت طی ۵۲ سال گذشته به گونه ای بوده است که از تولید ۵۰۰ هزار مترمربع در سال ۱۳۳۹
به قریب ۳۰۰ میلیون مترمربع در حال حاضر رسیده است (۶۰۰ برابر).
طی دهه گذشته سه میلیارد دلار در این صنعت سرمایهگذاری شده است. هماکنون در صنعت تولید کاشی و سرامیک و چینی بهداشتی ایران حدود ۴۰ هزار نفر به طور مستقیم اشتغال دارند و در حال حاضر بیش از ۱۰۰ شرکت در ایران در زمینه تولید انواع کاشی و سرامیک فعالیت میکنند.
براساس آخرین آمار منتشر شده، درسال ۱۳۹۰ میزان تولید کاشی و سرامیک در ایران به بیش از ۲۷۰ میلیون مترمربع رسید که این رقم ۲۲ درصد رشد را نسبت به قبل از آن نشان میدهد.
همچنین ایران در زمینه صادرات کاشی و سرامیک رتبه هفتم دنیا را در اختیار داشته و به دلیل حجم بالای ساختوسازها و تقاضا برای احداث مسکن ایران هشتمین مصرفکننده بزرگ کاشی و سرامیک در جهان به شمار میرود. این در حالیست که سرانه مصرف انواع کاشی در ایران ۴/۲ مترمربع و در جهان حدود ۸/۵ مترمربع است.
کاشی لعابدار با نقش مار، خرگوش و لاکپشت به عنوان نگارهای برای آذین کتاب عجائب المخلوقات وغرائب الموجودات نوشته زکریای قزوینی، مربوط به سده ۱۳ میلادی
#کاشی #سرامیک #سرام پخش
منبع: ویکیپدیا
[flm_button link_address=”http://cerampakhsh.com/mag” link_target=”_blank” icon_placement=”Left” button_text=”گردآوری شده توسط: پایگاه اطلاع رسانی کاشی و سرامیک سرام پخش” font_family=”Shabnam” button_size=”XS” button_color=”Light” button_style=”Border” button_hover=”HoverB-Dark” rounded_corners=”3″]
[flm_button link_address=”https://instagram.com/cerampakhsh” link_target=”_blank” icon_placement=”Left” button_text=”اینستاگرام ما را دنبال کنید” font_family=”Shabnam” font_size=”15px” button_size=”XS” button_color=”White” text_color=”Purple” button_hover=”HoverF-Purple” rounded_corners=”3″ custom_border_color=”9f5de2″ animate_icon=”Grow” icon=”fa-instagram”]
نظرات ۰