پرسش و پاسخ
ما در آپارات
hello
banner

نانو سرامیک

نانو سرامیک

نانو سرامیک

نانو سرامیک | فراگیردن شدن نانوسرامیک‌ها را به صورت جدی از دهه ۹۰ میلادی به بعد دانسته‌اند. در این زمان بود که کشف خواص پودرهای نانوسرامیک بسیار مناسب به نظر می‌رسید ولی روش‌های آن از لحاظ فناوری، ساده و مقرون‌به‌صرفه نبود.

پس از پدید آمدن نانوتکنولوژی اهمیت نانوسرامیک‌ها بیش از پیش ظاهر شد و نانوتکنولوژی باعث تحلیل بهتر از پدیده‌ها و یافتن روش‌های بهتری برای تولید مواد شد. شکل گرفتن مهندسی نانو، منجر به درک بی‌سابقه اجزای اولیه پایه‌ای تمام اجسام فیزیکی و کنترل بر این اجزا شده ‌است و این پدیده به زودی روشی را که اغلب اجسام توسط آن‌ها طراحی و ساخته می‌شده‌اند، دگرگون می‌کند.

ویژگی‌های نانوسرامیک

الف) استحکام مکانیکی‌بالا:

استفاده و پوشش دادن سطح اجسام مختلف با استفاده از نانوسرامیک‌ها، باعث افزایش استحکام آن‌ها و سختی جسم می‌شود که استحکام آن‌ها در مقایسه با سرامیک‌های معمولی بسیار بیشتر است.

ب) ابررسانایی:

نانوسرامیک‌ها به علت داشتن خواص نوری و الکتریکی به عنوان ابررسانا نیز به کار می‌روند.

ج) صرفه جویی اقتصادی:

در ساختار نانو، تعداد مکان‌های فعال افزایش می‌یابد، این افزایش در سطح منجر به کاهش مقدار مواد مصرفی می‌شود و قیمت نهایی محصول کاهش می‌یابد.

د) قابلیت رقابت با مواد دیگر در بازار:

نانوسرامیک‌ها ارزش افزوده فوق‌العاده‌ای را ایجاد می‌کنند لذا این مواد همانند رنگدانه‌ها و پوشش‌ها گرانقیمت هستند.

ه) عدم آلودگی و سازگاری با محیط زیست:

این پوشش‌ها با محیط زیست سازگاری زیادی دارند و در مقایسه بامواد قبلی بسیار مناسب هستند زیرا مانند آن‌ها آلودگی ایجاد نمی‌کنند.

و) انعطاف‌پذیری:

در سرامیک‌های معمولی انعطاف‌پذیر نیستند بلکه بسیار ترد و شکننده هستند ولی در نانوسرامیک‌ها به دلیل وجود خاصیت منحصر به فرد در قابلیت حرکت مرزدانه‌ها بر روی هم، انعطاف‌پذیری خوبی وجود دارد.

ز) سطح ویژه بالا:

نانوسرامیک‌ها سطح ویژه بالایی دارند و در انجام واکنش‌های شیمیایی در کاتالیست‌ها، سنسورهای گازی، جداسازی و جذب مواد بر روی سطح آن و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کاربردهای نانوسرامیک

به علت خواص فوق‌العاده‌ای که نانوسرامیک‌ها دارند، طراحان محصولات می‌توانند از آن‌ها به‌طور ماهرانه، به عنوان مواد مخصوص استفاده نمایند.

این مواد مخصوص، مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت محصولی مستحکم‌تر که در محدودهٔ دمایی بیشتر عمل می‌کند را تأمین می‌کنند. از طرفی تولید نانوسرامیک‌ها در دماهای پایین‌تر، موفقیت بزرگی است که منجر به تولید اقتصادی محصولات بی‌عیب و با دقت بالا می‌شود.

نانوسرامیک‌ها در حال توسعه و به‌کارگیری برای کاربردهای گوناگون هستند که از خواص مغناطیسی، نوری، الکتریکی، کاتالیتیکی و دیگر خواص آن‌ها استفاده می‌شود. خواص منحصر به فرد نانوسرامیک‌ها، محدوده وسیعی از کاربرد از جمله قطعات سرامیکی بادوام برای موتورهای خودکار، همچنین در منازل و ادارات، سیم‌های ابررسانای انعطاف‌پذیر و اجزای متصل کننده فایراستیکی را به همراه دارد.

[icon name=”tags” class=”” unprefixed_class=””] نانو سرامیک


#کاشی #سرامیک #سرام پخش
منبع: محمودی سپهر، سیدمحسن. «مقدمه ای بر نانوسرامیک». تهران: دانشگاه علم و صنعت.
مرجع: ویکی‌پدیا

[flm_button link_address=”http://cerampakhsh.com/mag” link_target=”_blank” icon_placement=”Left” button_text=”گردآوری شده توسط: پایگاه اطلاع رسانی کاشی و سرامیک سرام پخش” font_family=”Shabnam” button_size=”XS” button_color=”Light” button_style=”Border” button_hover=”HoverB-Dark” rounded_corners=”3″]

[flm_button link_address=”https://instagram.com/cerampakhsh” link_target=”_blank” icon_placement=”Left” button_text=”اینستاگرام ما را دنبال کنید” font_family=”Shabnam” font_size=”15px” button_size=”XS” button_color=”White” text_color=”Purple” button_hover=”HoverF-Purple” rounded_corners=”3″ custom_border_color=”9f5de2″ animate_icon=”Grow” icon=”fa-instagram”]

نظرات ۰

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments