صادرات ۱.۳ میلیون دلاری پارک علم و فناوری یزد در سال ۹۸
رییس پارک علم و فناوری یزد، ارزش صادرات فناوری شرکت های این مرکز در سال گذشته با وجود شرایط تحریم کنونی را افزون بر ۱.۳ میلیون اعلام کرد. همچنین پارک علم و فناوری استان یزد با سابقه هفده ساله در سال ۹۶ توانسته رتبه دوم صادرات را در بین پارک های علم و فناوری کشور کسب کند.
از جمله دستاوردهای پارک و شرکتهای مستقر، فروش چهار هزار و ۲۳۰ میلیارد ریالی محصولات فناوری شرکتهای فناور مستقر در این پارک، تولید بیش از ۸۰۰ محصول جدید و نقش آفرینی شرکتهای فناور مستقر در پارک در تامین نیازهای صنایع استان و کشور در شرایط تحریم باید اشاره کرد. اگرچه امکان کاهش این رقم در سال ۹۹ با توجه به شرایط ویژه ای که شیوع ویروس کرونا ایجاد کرده، وجود دارد.
فعالیت مستمر و دستاوردهای پارک فناوری یزد در دوران کرونا
شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری یزد نیز همزمان با شیوع این ویروس تلاش جدی خود را برای کمک به تغییر سبک زندگی کارمندانشان در این شرایط آغاز کردند. برخی از این شرکتهای دانش بنیان نیز به تولید انبوه محصولاتی چون کیت تشخیص، تب سنج لیزری، سیستمهای خرید آنلاین و … پرداخته اند.
تعدادی دیگر از این شرکتها با توجه به لزوم ماندن در خانه و پرهیز از حضور در محیطهای شلوغ برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا، خدمات و محصولاتی در زمینه تسهیل انجام فعالیتها از خانه و بهبود شرایط حضور در خانه ارائه کردند.
علی رغم نبود امکان بازدید حضوری و فیزیکی در نمایشگاه نمایشگاه مجازی دستاورد های پژوهشی، فناوری و فن بازار استان یزد، فرصت های متعددی نیز ایجاد شده: شبکه سازی در این نمایشگاه بسیار راحت تر اتفاق می افتد و افراد مختلف میتوانند با فراغ بال و اختصاص زمان بیشتر، از غرفهها بازدید نموده، نیازهای خود را یافته و با یکدیگر ارتباط برقرار کنند
در همین مراسم شرکت سرام پخش به عنوان استارت آپ برتر استان یزد مورد تقدیر قرار گرفت. جزئیات تکمیلی را در اینجا بخوانید.
چه شرکتهایی در پارک علم و فناوری یزد فعالیت می کنند؟
پارک علم و فناوری یزد وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و به عنوان دومین پارک کشور در سال۱۳۸۰ با ماموریت ایجاد ثروت در جامعه از طریق ترویج فرهنگ نوآوری و به کارگیری فناوریهای جدید تاسیس شد که هم اکنون به شبکه گستردهای شامل واحدهای فناور و دانش بنیان، پردیسها و مراکز رشد همکار، مراکز توسعه فناوری و نوآوری و شتاب دهنده ها توسعه یافته است.
شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری موسساتی هستند که بر پایه دانش شکل گرفتند و قطعا این دانش میتواند در شرایط مختلف بنا به نیاز جامعه تولیداتی متناسب با آن شرایط را داشته باشند و این خاصیت شرکتهای مستقر در پارکها باعث میشود در شرایط سخت (تحریم، کرونا و …) این شرکتها شاهراه امید به استقلال و خودکفایی در صنایع مختلف باشند.
هم اکنون بیش از ۳۰۰ شرکت فناور در مجموعه هایی در سراسر استان یزد مستقر و در حال فعالیت هستند و این مراکز به عنوان کانون شکل گیری و تقویت شرکتهای فناور نقش مهمی در ارتقا سطح فناوری استان ایفا می کنند.
نقش محوری پارک علم و فناوری در توسعه اقتصاد دانشبنیان استان یزد
سرمایهگذاری در تولید علم یکی از موثرترین راهکارهای توسعه اقتصادی بر پایه دانش است که این مهم در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و جهش تولید بوده است و پارکهای علم و فناوری میتوانند محور این رویکرد در توسعه پایدار باشند.
رسالت کلیدی پارک علم و فناوری یزد در چند سال آینده، توسعه اکوسیستم نوآوری و فناوری استان یزد به منظور ارتقای سهم اقتصاد دانش بنیان از اقتصاد استان به بیش از ۲۰ درصد تعیین شده که تحقق آن مستلزم رشد انفجاری در ایجاد کسب و کارهای فناور و دانش بنیان جدید و افزایش رقابت پذیری آنهاست و این امر مهم تنها با مشارکت هدفمند بخش خصوصی توانمند در فعالیتهای بنیادین پارک امکانپذیر خواهد شد.
به نظر می رسد پارک علم و فناوری یزد در سالهای اخیر به صورت ویژه ای برنامههای توسعه ای استان را در دستور کار خود قرار داده و به جد پیگیر رفع مشکلات چند ساله از جمله کمبود فضا و مشکلات دیگر برای استقرار شرکت های فناور بیشتری در این مجموعه که این فعالیت های مبین آن است که در آینده سهم اقتصاد دانش بنیان از توسعه استان یزد، رشد چشمگیری خواهد داشت.
منبع: خبرگزاری ایرنا
نظرات ۰