پرسش و پاسخ
ما در آپارات
hello
banner

آموزش صفر تا ۱۰۰ موزاییک کاری و نکات مهم نصب موزاییک !

آموزش موزاییک کاری

آموزش صفر تا ۱۰۰ موزاییک کاری و نکات مهم نصب موزاییک !

فهرست مطالب

موزاییک یکی از مهمترین مصالح ساختمانی است که در ساختمان‌سازی و شهرسازی کاربرد‌های زیادی دارد و به‌عنوان کفپوش و دیوارپوش از آن استفاده می‌کنند. بیشتر تصویری که ما از موزاییک داریم، طرح‌هایی است که در خانه‌های قدیمی دیده‌ایم.
شاید در ابتدا فکر کنید که فرایند موزاییک کاری به نصب سایر مصالح ساختمانی شباهت دارد که البته تا حدود زیادی نیز به این شکل است اما نکات خاص و انحصاری خود را نیز دارد که در ادامه این نوشته از مجله سرام پخش، با آموزش موزاییک کاری قصد داریم تا این نکات مهم را برایتان بازگو کنیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

موزاییک کاری و نکات مهم آن

موزاییک یکی از رایج‌ترین انواع پوشش کف و دیوار است. در نصب مصالح ساختمانی این چنینی مانند سرامیک کف یا کاشی دیوار همواره نکات مهمی هستند که باید در نظر گرفته شوند.

اولین نکته‌ای که در آموزش موزاییک کاری مطرح می‌شود این است که موزاییک باید بر اساس دو فاکتور انتخاب و سپس نصب شود.

اولین و مهم‌ترین فاکتور، شرایط محل نصب موزاییک است؛ به عبارتی دیگر شما باید برای انتخاب نوع موزاییک بر اساس مواردی همچون فشار مقاومتی و مقاومت کششی، مقاومت در برابر عوامل مختلف، مقاومت دمایی و سایر موارد این چنینی، تصمیم‌گیری کنید.

فاکتور دوم، سلیقه و تمایلات مشتری است که البته آن هم باید بر اساس همین موارد گفته شده تعیین شود. به عنوان مثال دیوارپوش‌های موزاییکی‌ که امروزه خیلی مورد استفاده قرار می‌گیرند، معمولاً داخل خانه و دور از عوامل مخرب جوی هستند؛ بنابراین استفاده از آن‌ها به‌عنوان موزاییک کف حیاط که همواره در مقابل عوامل مختلف مانند گرما و رطوبت هستند، اصلاً توصیه نمی‌شود.

نکات مهم دیگری در آموزش موزاییک کاری مطرح می‌شود به شرح زیر هستند:

• بررسی هزینه کار

• در نظر گرفتن طول عمر موزاییک‌ها

• اجرای درست مراحل موزاییک کاری

• بررسی ابعاد موزاییک بر اساس فضا

• انتخاب موزاییک قابل شستشو (با جذب رطوبت پایین)

بهتر است موزاییک کاری در مراحل آخر ساختمان‌سازی صورت بگیرد.

آموزش موزاییک کاری

مراحل زیر سازی و شیب‌بندی مناسب برای اجرای موزاییک

در بین تمام مراحل اجرای کفپوش‌ها و دیوارپوش‌ها، چه موزاییک حیاطی باشد چه سرامیک کف، زیرسازی و شیب‌بندی اهمیت بسیار زیادی دارد.

در این مرحله باید تمام نواقص دیوار یا کف به‌صورت کامل برطرف شود تا نتیجه نهایی کار مناسب باشد. به‌واسطه اهمیت این مرحله، در ادامه نکات مهم و هم‌چنین مراحل زیر‌سازی را تشریح کرده‌ایم.

پیش از شروع توجه داشته باشید که زیر‌سازی و شیب‌بندی در سه نوع از زمین خشک، نیمه خشک یا مرطوب انجام می‌شود و به همین دلیل مراحل متفاوت هستند.

زیر سازی در زمین خشک

• صاف کردن زمین و کف‌سازی

• پهن کردن بتن به مقدار لازم

• صاف و یک‌دست کردن بتن روی زمین

• اجرای پوشش نهایی

خرید آسان و اقساطی موزاییک حیاطی از بازار آنلاین سرام پخش 

زیر سازی در زمین نیمه خشک (مرطوب)

• جدا کردن خاک مرطوب از سطح اصلی

• ریختن بلوکاژ (قلوه‌سنگ) روی سطح اصلی

• پرکردن فضای خالی بین سنگ‌ها با شن و ماسه

• پهن کردن بتن به میزان لازم

• صاف و یک‌دست کردن بتن روی زمین

• ایجاد پوشش ملاتی از جنس ماسه و سیمان

• اجرای پوشش نهایی

زیر سازی در زمین مرطوب (مرطوب)

• خاک‌برداری سطح تا رسیدن به تراکم ۸۵-۹۰ درصد

• ریختن بلوکاژ (قلوه‌سنگ) روی سطح اصلی

• پرکردن فضای خالی بین سنگ‌ها با شن و ماسه

• پهن کردن بتن به میزان لازم

• صاف و یک‌دست کردن بتن روی زمین

• اجراى ملات ماسه و سیمان لیسه‌اى

• اجراى قیر و گونى

• اجرای پوشش نهایی

غلظت و میزان ملات و مواد به‌کار رفته در این مراحل تماماً بستگی به شرایط دارد و نمی‌توان به‌صورت مطلق درباره آن صحبت کرد.

زیرسازی موزاییک کاری

روش‌های برش موزاییک

این اتفاق بسیار رایجی است که در برخی از نقاط فضا به‌ویژه در گوشه‌ها، ابعاد موزاییک با ابعاد فضای مورد نظر همخوانی نداشته و نیاز باشد که آن را برش دهیم. روش‌های برش دادن موزاییک قسمت دیگری از آموزش موزاییک کاری است که امری بسیار مهم است و درصورت اجرای نادرست، باعث ایجاد شکستگی و خرابی در موزاییک‌ها می‌شود.

برای برش دادن موزاییک‌ها روش‌های مختلفی وجود دارد اما پیش از اقدام به برش با هر روشی، ابتدا باید اندازه‌گیری‌های لازم انجام شده و سپس روی خود موزاییک علامت‌گذاری شود.

روش‌های برش دادن موزاییک به شرح زیر هستند:

روش دستی

در این روش با توجه به ابعاد‌ی که برای موزاییک تعیین شده و علامت خورده، باید با استفاده از تیشه مخصوص موزاییک را تراشید. هنگامی که به اندازه مد نظر بدنه حفر شد، می‌توان با یک ضربه قسمت اضافی را جدا کرد.

سنگ فرز

نه‌تنها برای برش دادن موزاییک‌ها، بلکه برای برش دادن سایر مصالح ساختمانی این چنینی از سنگ فرز استفاده می‌شود. تنها کافی است که با استفاده از تیغه سنگ فرز، به‌صورت مستقیم مناطق علامت خورده را برش دهید.

دستگاه برش موزاییک

دستگاه برش موزاییک به‌صورت انحصاری برای برش دادن انواع موزاییک‌ها توسعه پیدا کرده است و به‌سادگی می‌توان با قرار دادن موزائیک روی آن و تنظیم تیغه، قسمت مدنظر را برش داد.

روش های برش موزاییک

ملات و دوغاب موزاییک کاری

موضوع بسیار مهمی که نه‌تنها در آموزش موزاییک کاری بلکه در آموزش نصب هرگونه مصالح ساختمانی دیگر نیز اهمیت دارد، موضوع دوغاب و ملات است. ملات، وظیفه چسباندن و محکم نگه داشتن موزاییک‌ها به سطح دیوار یا کف را دارد و هرچه ملات با کیفیت‌تر و مناسب‌تر باشد، قطعاً دوام و ماندگاری کار بیشتر خواهد بود. ملات‌ها انواع مختلفی دارند که از برخی برای نصب سرامیک‌ها و از برخی دیگر برای فرایند بندکشی استفاده می‌شود.

در انتخاب ملات باید دقت زیادی به خرج داد؛ چرا که فاکتور‌های زیادی برای مناسب بودن یک ملات وجود دارد؛ از جمله این موارد می‌توان به کیفیت مواد اولیه، نسبت مناسب مواد‌های مختلف، میزان آب به‌کار رفته و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد که تعیین این موارد، نیازمند تجربه و تبحر خاصی خواهد بود.

از همین رو انواعی از ملات به وجود آمده‌اند که به‌عنوان ملات‌های جدید یا نوین شناخته می‌شوند و به‌صورت آماده هم برای بندکشی و هم برای نصب موزاییک مورد استفاده قرار می‌گیرند که از جمله این موارد می‌توان به خمیر بندکشی اشاره کرد. جزئیات بیشتر انواع ملات در ادامه آورده شده است.

خرید آسان ملات آماده از

بازار آنلاین سرام پخش

ملات خشک آماده چیست؟

انواع ملات برای موزاییک کاری

هر کدام از انواع ملات مزایا و معایبی دارند و در کل انتظار نهایی از آن‌ها چسباندن و محکم نگه داشتن قطعه‌های موزاییکی کنار یکدیگر است.
از جمله ملات‌های مورد استفاده در موزاییک کاری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ملات سنتی (ماسه و سیمان)

این نوع از ملات، قدیمی‌ترین ملات مورد استفاده در موزاییک کاری و کاشی کاری است که هنوز هم طرفداران خاص خود را دارد. این نوع ملات معایب فراوانی دارد. ساخت ملات سنتی بسیار پر زحمت بوده و نیازمند ملاحظات زیادی است اما با توجه به این‌که به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرد، در آموزش موزاییک کاری مطرح می‌شود.

ملات باتارد

این ملات از مخلوط دانه‌های ریز ماسه به‌همراه شیره آهک و سیمان ساخته می‌شود و ملات مناسب و پر استفاده‌ای است. از مهم‌ترین ویژگی‌های این ملات می‌توان به ضد آب بودن آن اشاره کرد که به خاطر وجود آهک، این ملات را مناسب برای استفاده در مکان‌هایی همچون کف استخر‌ها می‌کند.

ملات خشک

ملات خشک یکی از انواع نوین ملات‌ها است که در آزمایشگاه‌ها ساخته می‌شود و با نسبت‌های مناسب در بسته‌بندی‌های مختلف در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد. وجه تمایز ملات خشک نسبت به سایر ملات‌های دیگر، وجود مواد شیمیایی خاصی در آن است که باعث تقویت خواص چسبندگی و ماندگاری آن می‌شود.

چسب کاشی

چسب کاشی نوعی ملات نوین دیگر است که در نصب انواع کاشی، سرامیک و موزاییک کاربرد دارد و به‌همین‌جهت، در آموزش موزاییک کاری به آن اشاره کرده‌ایم. این نوع از ملات نیز حاوی مواد شیمیایی است و مهم‌ترین مزیتی که دارد، استفاده آسان است که حتی افراد مبتدی را قادر می‌سازد به‌راحتی از آن استفاده کنند. البته لازم به ذکر است که دوام و مقاومت پدید آمده توسط این چسب‌ها بسیار بالا است.

خرید آسان چسب کاشی در

بازار آنلاین سرام پخش

بندکشی درموزاییک کاری

در آموزش موزاییک کاری، موضوع مهم دیگری که مطرح می‌شود، بندکشی است. فرایند بندکشی موزاییک سرامیک و هر نوع مصالح ساختمانی دیگر، باید پس از خشک شدن ملات نگهدارنده و سفت شدن مصالح انجام شود که معمولاً یک تا دو روز بعد آن است. در فرایند بندکشی باید دوغاب مناسب یا از طریق روش‌های سنتی یا از طریق خمیر و پودر بندکشی ساخته شود، سپس روی موزاییک‌ها ریخته شده و از طریق کاردک مخصوص درز سرامیک‌ها را کاملاً پر کند. همچنین پیش از خشک شدن دوغاب، باید اضافه‌های ملات از روی موزاییک‌ها پاک شوند.

کلام آخـــر

موزاییک‌ها عضو جدایی ناپذیر ساختمان‌سازی و شهرسازی هستند که امروزه اگر در شهر‌ها سر خود را هر طرف بچرخانید، قطعاً نمونه‌هایی از آن را خواهید دید. به همین جهت در این نوشته از سرام پخش به‌عنوان آموزش موزاییک کاری تمام تلاش خود را به‌کار بستیم تا نکات مهم در رابطه با اجرای این نوع از مصالح ساختمانی پرکاربرد را برایتان کاملاً تشریح کنیم.

در صورتی‌که قصد خرید مصالح ساختمانی این چنینی از موزاییک، کاشی و سرامیک حیاطی گرفته تا سرامیک حمام و دستشویی و هم‌چنین تجهیزات نصب آن‌ها را دارید، می‌توانید به‌سادگی در بین تنوع بالای کاشی و سرامیک موجود مثل کاشی تزئینی، کاشی پله و زیر پله و… در فروشگاه سرام پخش، محصولات مورد نظر خود را انتخاب کنید و سفارش دهید.

سوالات متداول…

موزاییک کاری و کاشی کاری از نظر فرایندهای نصب تفاوت خاصی ندارند اما در یک‌سری جزئیات کوچک مانند برش‌کاری قدری متفاوت‌ هستند.

این موضوع بستگی به موارد زیادی دارد اما از نظر استانداردهای فنی، ملات خشک و چسب کاشی از بقیه ملات‌ها بهتر هستند.

این موضوع بستگی به نوع موزاییک و وسعت فضا دارد اما به‌صورت کلی موزاییک کاری فرایند هزینه‌بری نیست.

بله؛ فن موزاییک کاری نیازمند تجربه و تخصص خاص خود است و توصیه می‌شود در صورتی‌که در این کار تبحر ندارید، کار را به یک استادکار بسپارید.

بله؛ شما می‌توانید با مراجعه به صفحه خرید اقساطی سایت سرام پخش، از شرایط و جزئیات آن اطلاع پیدا کنید.

منبع :
برچسب ها :

نظرات ۴

اشتراک در
اطلاع از
guest
4 نظرات
قدیمی ترین
تازه‌ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments