تجربه صادراتی مهم تر است یا عملکرد صادراتی؟
سازمان ها امروزه با محیط های متغیر و چالش های گوناگونی روبرو هستند. آنها باید بیاموزند که به سرعت نسبت به کنش های بازار و رقبا واکنش نشان دهند و از عملکرد بالایی مخصوصا در حوزه صادرات برخوردار شوند. این کار نیز تنها با بهره گیری از استراتژی های بازاریابی و استفاده از تجارب بین المللی میسر می گردد.
تغییرات در عرصه رقابت و محیط رقابتی موجب شده تا بسیاری از پژوهشگران و فعالان حوزه کسب و کار از این موضوع به عنوان چالش پیش روی شرکت ها یاد کنند. رشد سریع در فناوری های جدید، تقاضاهای رو به رشد مشتریان، تشدید رقابت در بازار و جهانی شدن و عواملی از این دست تاییدکننده این موضوع هستند که بازار به نحو چشم گیری تغییری کرده است.
جهانی شدن بازارها منجر به توسعه بیشتر تغییرات شده است. در این راستا تعداد کمی از شرکت ها قادر خواهند بود تا از تهدید ها فاصله بگیرند و از فرصت ها استفاده نمایند.
یکی از علت های آن افزایش تمایل به اقتصاد جهانی و فشارهای ناشی از کسری تجاری که بر تعداد زیادی از کشورها وارد می شود، می باشد. اهمیت محصولات جدید و موفق، به عنوان اساسی ترین راهبرد برای توسعه بازارهای داخلی شرکت ها به بازار بزرگتر و وسیع تر جهانی و پیچیدگی های رقابت در آن سبب شده تا این سوال مطرح شود که چه معیارهایی به موفقیت در فعالیت های صادراتی کسب و کارها کمک خواهند کرد؟
عملکرد صادراتی یک شرکت در عرصه محصولات جدید را می توان از دو نگاه بررسی کرد.
نگاه اول نگاه به درون شرکت و با توجه به رویکرد منبع محور است. این رویکرد، ریشه کسب مزیت رقابتی و عملکرد بالای کسب و کارها را “داشتن منابعی با ویژگی های خاص” می داند. ویژگی های خاصی نظیر باارزش بودن، کمیاب بودن، غیرقابل تقلید بودن و غیرقابل جایگزین بودن منابع سبب می شود تا شرکت مزیت های متمایزی را نسبت به سایر رقبا ایجاد نماید.
نگاه دوم، نگاه به بیرون و توجه به عملکرد شرکت با در نظر گرفتن عامل بیرونی آن یعنی همان رویکرد بازاری ست که سرام پخش در مطلب ” چرا شرکت های کاشی و سرامیکی باید به کیفیت خدمات توجه داشته باشند؟” به آن اشاره کرده است.
نگاه اول، یعنی توجه و حساسیت زیاد به نوآوری و منحصر به فرد بودن محصولات شرکت، به تنهایی قادر به بررسی و تشریح کامل یکی شرکت نیست و لازم است تا نگاه به بیرون و توجه به عملکرد شرکت با توجه به شرایط بیرونی نیز در آن لحاظ گردد.
هم چنین ورود شرکت ها به بازارهای بین المللی، تعامل و معامله با شرکت های خارجی و صادرات کالاها و محصولات به بازارهای جهانی باعث شده تا شرکت ها در زمینه های مختلف تجاری و اقتصادی تجربه کسب کرده و تجارب آن ها افزایش یابد.
هر کشور با شروع مبادله بین المللی می تواند عامل تولیدی خود را در تولید محصولاتی به کار برد که بازدهی بیشتری دارند و آنها را با محصولات دیگر کشورها مبادله کند. بنابراین از طریق بکارگیری استراتژی های بازاریابی بین الملل، تجارب بین المللی شرکت ها افزایش پیدا کرده و زمینه ساز ایجاد تخصص بین المللی خواهد شد. که این خود به بهبود عملکرد صادرات شرکت های بین المللی کمک شایانی می نماید.
تجربه صادراتی، متغیر مهم سنجش عملکرد صادراتی
نحوه تعامل شرکت ها در این بازار به شکل های متفاوتی نمود پیدا می کند که یکی از پرکاربردترین آنها در تجارت بین الملل (صادرات) است. صادرات، یک فعالیت مهم اقتصادی ست که در بسیاری از کسب و کارها، سازمان ها و کشورها به عنوان نقطه کلیدی موفقیت محسوب می شود.
بسیاری تولید محصولات جدید و عملکرد مناسب صادراتی این محصول را راهی برای موفقیت در جهان پیچیده و پویای امروزی دانسته اند. ارائه محصولات صادراتی موفق و جدید، یکی از راهبردهای کارآمد و قابل استفاده و پرکاربرد در بازارهای صادراتی ست و بسیار از محققان آن را لازمه بهبود عملکرد، بقاء، رشد درآمد، رشد بهره وری و مزیت رقابتی شرکت ها می دانند.
در نتیجه هر کسب و کاری میبایست با تکیه بر تجارب بین المللی خود در بازارهای جهانی و استفاده و بهره برداری بهینه از استراتژی های بازاریابی بین الملل به توسعه عملکرد صادرات خود کمک نماید.
امروزه بیش از هر زمان دیگری شرکت ها برای داشتن مزیت رقابتی پایدار نیاز اساسی به بکارگیری استراتژی ها بازاریابی و همچنینی بازارهای صادراتی دارند. رفتار و عملکرد شرکت ها در بازارهای صادراتی توجه بسیاری از کسب و کارها را به خود جذب کرده است.
از آنجا که تجربیات بین المللی شرکت ها به عنوان یک عامل داخلی در نظر گرفته شده هم بر عملکرد صادرات و هم بر انتخاب استراتژی شرکت جهت ورود به بازارهای خارجی، بخش بندی بازار و بازاریابی تاثیرگذار می باشد.
چگونه تجربه صادراتی شرکت خود را افزایش دهیم؟
با توجه به اهمیت تجربه صادراتی روی عملکرد صادراتی شرکت، سرام پخش به همه ی مدیران و مسئولان شرکت پیشنهاد می کند به منظور بالا بردن تجربه بین المللی شرکت، مدیران و کارکنانی که در حوزه صادرات فعالیت می کنند، شناخت و اطلاعات بیشتری نسب به رقبای خود در بازارهای هدف پیدا کنند.
همچنین میزان آشنایی با محصولات مشابه در بازارهای هدف خارجی، آگاهی از میزان وجود موانع و مقررات کنترلی تجارت در کشور هدف، پتانسیل تقاضای محصول در بازار بین المللی، میزان شباهت فرهنگی در بازار داخلی و بازار خارجی، شدت رقابت در بازار هدف خارجی و شناسایی توزیع کنندگان خارجی و بازدیدهای منظم از بازار هدف خارجی و … را به منظور بالابردن سطح تجربیات خود مدنظر قرار دهند.
بازاریابی صادراتی، عملکرد صادراتی را تقویت می کند
تحقیقات و تجربیات موفقیت آمیز صنعتگران و تجار به وضوح به ما نشان می دهد که جمع آوری اطلاعات از بازار و ایجاد یک کمپین بازاریابی بر مبنای ویژگی های بازار هدف و تطبیق محصول و تاکتیک های بازاریابی تاثیرات متفاوتی در عملکرد صادراتشان داد.
استراتژی های بازاریابی مانند تعیین قیمت، نقش بسیار حساسی در آینده شرکت صادرکننده ایفا می کند. تعیین قیمت مناسب اگرچه قصور در سایر مراحل بازاریابی بین المللی را جبران نمی کند ولی تعیین قیمت نامناسب، مطمئنا تمامی تلاش های موفق در بازاریابی بین المللی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
اگر قصد صادرات محصولات یا خدمات شرکتتان را دارید، سرام پخش به شما پیشنهاد می کند که تفاوت های بازاریابی کالا و خدمات بازارِ هدف را مدنظرتان قرار دهید. این تفاوت های می تواند تفاوت های محیطی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی باشد.
توجه داشته باشید که تفاوت های موجود در آب و هوا، محیط طبیعی، فرهنگ، منابع و تکنولوژی، نیازهای تولیدی وخدماتی متفاوتی را ایجاد می کند و رفع تمام نیازهای مصرف کنندگان امکان پذیر نیست، بنابراین فرصت های موجود را از طریق تقسیم بازار هدف تجزیه و تحلیل کرد تا بتوان کالا و خدمات موردنیاز مصرف کنندگان بین المللی را با توجه به منابع خود تامین کرده و متناسب با درخواست ها، علایق و نیازهای مصرف کنندگان کالا و خدمات ارائه نمود.
روی قابلیت های شرکتتان سرمایه گذاری کنید
اعتماد و تعهد موثر بر بهبود قابلیت هایی که اثر گذارند که تاثیر مثبتی روی عملکرد صادراتی شرکتتان دارند. رعایت همه ی این موارد کارآیی و اثربخشی تخصیص منابع را بهبود می دهد و محرک اصلی افزایش فروش بین المللی و رضایت مدیران از کارکرد صادراتی شرکت را فراهم می آورد.
تعهد صادراتی باعث افزایش تمایل و انگیزه مدیر به تلاش بیشتر برای دستیابی به اهداف بین المللی شرکت و ارائه استراتژی های موثرتری خواهد شد که تصمیم گیری شان را در بازارهای جهانی هدایت می کند. در نتیجه تعهد صادراتی شرکت از جمله مهم ترین عواملی ست که سبب پیشروی عملکرد صادراتی می شود.
در آخر، تجربه صادراتی مهم تر است یا عملکرد صادراتی؟
تاثیر استراتژی های بازاریابی بین الملل بر عملکرد صادرات بیش تر از تاثیر تجربه بین الملل بر عملکرد صادرات می باشد. سرام پخش به مدیران و مسئولات شرکت پیشنهاد می گردد که علاوه بر بکارگیری و استفاده از افراد با تجربه و با سابقه که در حوزه صادرات تجربیات خوبی دارند، اما بهره برداری و استفاده از استراتژی های بازاریابی بین الملل می تواند به مراتب، ارتقاء عملکرد شرکت را در زمینه صادرات بهبود ببخشد.
بنابراین شناخت استراتژی های بازاریابی بین المللی همراه با بهره مندی از تجربه های ارزشمند در بازارهای جهانی، وضعیت و عملکرد صادراتی شرکت و هر کسب و کاری را بهبود خواهد داد.
مطالب این محتوا از مقاله ای به نام ” بررسی رابطه بین استراتژیهای بازاریابی بین الملل و تجربه بین المللی با عملکرد صادرات” نوشته نیلوفر جاویدی و هادی برومند برگرفته شده است.
تهیه و تنظیم توسط تیم تولید محتوا سرام پخش
[flm_button link_address=”https://instagram.com/cerampakhsh” link_target=”_blank” icon_placement=”Left” button_text=”اینستاگرام ما را دنبال کنید” font_family=”Shabnam” font_size=”15px” button_size=”XS” button_color=”White” text_color=”Purple” button_hover=”HoverF-Purple” rounded_corners=”3″ custom_border_color=”9f5de2″ animate_icon=”Grow” icon=”fa-instagram”]
نظرات ۳