شیشهها یکی از وسایلی هستند که کاربرد زیادی در دکوراسیون داخلی دارند. از آنها میتوان برای دربها، پنجرهها، دیوارها و یا پارتیشنها بهمنظور بالا رفتن زیبایی بهره برد. شیشههای مشجر یکی از انواع شیشههایی است علاوه بر زیبایی به امنیت (حفظ حریم خصوصی) نیز توجه دارند. این شیشهها معمولاً در قسمتهایی همچون سرویس بهداشتی و آشپزخانهها به چشم میخورد. در این مقاله پس از تشریح شیشه مشجر، به کاربردهای آن در دکوراسیون منزل اشاره میکنیم و به بیان طرحهای مختلف میپردازیم.
انواع شیشهها
شیشهها بهطورکلی ازنظر نوع ساخت به دو دسته ساده و مشجر (طرح دار) تقسیم میشوند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
شیشه ساده
به شیشه شفاف و بدون نقش و نگار (طرح)، شیشه ساده میگویند. بهطور مثال شیشههای پنجره را میتوان در دسته شیشههای ساده قرار داد.
شیشه مشجر
مشجر در لغت به معنی درختکاری شده است؛ اما در اصطلاح به شیشههایی گفته میشود که نیمه شفاف (مات) و دارای نقش و نگار و برجستگی هستند و بیشتر برای زیباسازی محیط، پخش کردن نور محیط و … از آنها استفاده میکنند.
تاریخچه شیشه و استفاده از شیشه مشجر
شیشههای مشجر ابتدا در قرن نوزدهم مورداستفاده قرار گرفتند. در سال ۱۹۲۷ بروشور جهانی Millwork در طرحهای ارائهشده خود، چند نمونه از کاربردهای شیشههای مشجر را در تراسها، پنجره دادگاهها، دربها و … به نمایش گذاشت؛ اما در اواسط قرن بیستم استفاده از شیشههای مشجر در بین مردم رواج یافت و در بخشهای مختلف منزل از آن بهره بردند. طرحهایی که در ابتدا وجود داشت به شکل گیلاس و دانههای برف بود؛ اما با گذشت زمان طرحهای بیشتری به آن اضافه شد که طرفداران زیادی را برای طراحی دکوراسیون داخلی به سمت خود کشاند.
کاربردهای شیشههای مشجر
شیشههای مشجر علاوه بر زیبایی، کاراییهای بسیاری در دکوراسیون داخلی نیز دارند که در بخش زیر چند نمونه از آنها را بیان خواهیم کرد.
۱ – آشپزخانهها
یکی از کاربردهای شیشههای مشجر، استفاده از آنها در آشپزخانهها است. این شیشهها را میتوان در بخشهای مختلفی از آشپزخانه مانند درب کابینت، میز غذاخوری به کار گرفت و محیطی زیبا و آرامشبخش ایجاد کرد.
۲ – حمام و سرویس بهداشتی
از شیشههای مشجر در سرویس بهداشتی و حمامها استفاده میکنند. از شیشههای مشجر در پنجرههای سرویس بهداشتی و حمامها میتوان بهره برد.
۳ – سالنهای پذیرایی
در برخی موارد، شیشههای مشجر را در دکوراسیون سالنهای پذیرایی نیز مورداستفاده قرار میدهند و به کمک آنها نمای خیرهکنندهای را پدید میآورند. از این شیشهها میتوان در ساخت مبلمان شیشهای و یا پارتیشنبندی اتاق پذیرایی بهره برد.
۴ – ادارات و ساختمانهای تجاری
شیشههای مشجر علاوه بر منازل در ادارات و ساختمانهای تجاری نیز کاربرد دارند. دیوارهای شیشهای، بخشبندی قسمتهای مختلف یک اتاق از مواردی هستند که میتوان در آنها از شیشههای مشجر استفاده کرد.
انواع شیشه مشجر
شیشههای مشجر را میتوان از نظر الگو به طرحهای زیادی نظیر طرح کندو، بامبو، چینچیلا و … تقسیمبندی کرد. در زیر به شرح برخی از این طرحها میپردازیم.
طرح کندو (Beehive Glass Pattern)
برای ساخت این طرح از شیشههای مشجر، از کندوی عسل الگو گرفتهاند و از قرار دادن ششضلعیها در کنار یکدیگر، طرحی زیبا را به وجود میآورند. شیشه مشجر طرح کندو به دلیل اینکه نور را به خوبی منعکس میکند، برای استفاده در منازل و مکانهایی که نیاز به نور ملایم است، میتوان از آن بهره برد.
طرح الماس (Diamond Pattern)
این مدل از شیشههای مشجر، طرحی شبیه الماس دارد که برای بیننده بسیار چشمنواز خواهد بود. به دلیل زیبایی این طرح، میتوان از آن در بخشهای مختلف دکوراسیون داخلی و تزئینات استفاده کرد. از این شیشهها میتوان در طراحی داخلی منزل و بخشهایی مانند پارتیشنها، پنجرهها، دربها و حمامها بهره برد.
طرح بافت (Woven Pattern)
یکی از محبوبترین طرحهای شیشههای مشجر، طرح بافت است. برای طراحی این الگو از شکل بافت (لباس بافتنی) الهام گرفتهاند. این شیشهها را که برای تزئین دکوراسیون داخلی مناسب هستند میتوان با شفافیتهای مختلف در بازار تهیه کرد. به دلیل اینکه در شفافیتهای گوناگونی تهیه میشوند، میتوان آنها را در بخشهای متفاوتی مورداستفاده قرار داد. این شیشهها را بهطورمعمول در رنگهای مختلفی همچون برنزی روشن و … میسازند.
طرح آب (Water Pattern)
یکی از الگوهای ساده شیشههای مشجر، طرح آب نام دارد. ایده ساخت طراحی آن برگرفتهشده از امواج آب است. این طرح در رنگها و ضخامتهای مختلف ساخته میشود که میتوان از آنها در حمامها، درب و پنجرهها و … استفاده کرد.
شیشههای مشجر در طرحهای دیگری نظیر طرح فلورا (Flora Pattern)، طرح چینچیلا (Chinchilla Pattern)، طرح رز (Rose Pattern) ساخته میشوند که تنها تفاوت آنها نسبت به طرحهای دیگر، شکل ظاهریشان است.
نکاتی که در هنگام نصب شیشهها مشجر باید رعایت شود
برای استحکام و طول عمر بیشتر شیشههای مشجر، بهتر است به نکات زیر توجه کرد:
۱ – محل نصب شیشه باید خشک و دارای دمای ثابت باشد.
۲ – بهطورمعمول در فضاهای باز از این شیشهها استفاده نمیکنند.
۳ – باید به دور از هر نوع مواد شیمیایی مانند اسید، مواد قلیایی و … نصب گردد.
نتیجهگیری
امروزه تعداد ساختمانهایی که از شیشه در دکوراسیون داخلی و حتی دیوارها استفاده میکنند، افزایشیافته است. اگرچه نصب شیشه در دکوراسیون داخلی منزل سبب زیبایی فضا میشود، ولی خطراتی مانند شکستن را نیز به دنبال دارد که باید در استفاده از آنها احتیاط لازم را به خرج داد. همانطور که در قسمتهای مختلف این مقاله اشاره کردیم، شیشههای مشجر علاوه بر زیبایی، کاربرد امنیتی نیز دارند و میتوان از آنها در بخشهای مختلف منزل مانند سرویسهای بهداشتی، حمامها و … استفاده کرد. این شیشهها در طرحهای زیادی تولید میشوند که بسته به سلیقه و نوع دکوراسیون منزل میتوانند انتظارات افراد را برآورده سازند.
#کاشی # سرامیک #سرام پخش
[flm_button link_address=”http://cerampakhsh.com/mag” link_target=”_blank” icon_placement=”Left” button_text=”گردآوری شده توسط: پایگاه اطلاع رسانی کاشی و سرامیک سرام پخش” font_family=”Shabnam” button_size=”XS” button_color=”Light” button_style=”Border” button_hover=”HoverB-Dark” rounded_corners=”3″]
[flm_button link_address=”https://instagram.com/cerampakhsh” link_target=”_blank” icon_placement=”Left” button_text=”اینستاگرام ما را دنبال کنید” font_family=”Shabnam” font_size=”15px” button_size=”XS” button_color=”White” text_color=”Purple” button_hover=”HoverF-Purple” rounded_corners=”3″ custom_border_color=”9f5de2″ animate_icon=”Grow” icon=”fa-instagram”]
نظرات ۰