پرسش و پاسخ
ما در آپارات
hello
banner

چسباندن کاشی روی کاشی {بدون حذف کاشی قدیمی}+ فیلم آموزشی

چسباندن کاشی روی کاشی

چسباندن کاشی روی کاشی {بدون حذف کاشی قدیمی}+ فیلم آموزشی

فهرست مطالب

شاید شما هم تجربه این را داشته باشید که بخواهید دکوراسیون خانه را تعویض کنید، اما برای حذف کاشی‌های قدیمی نگران باشید. کندن کاشی‌های قدیمی سخت و زمان‌بر است و هزینه زیادی روی دست شما می‌گذارد. اما خبر خوب این است که شما بدون خرج اضافی و هدر رفت زمان می‌توانید بدون حذف کاشی‌های قدیمی، کاشی‌های جدید را نصب کنید.
البته که این کار به نظر هنجارشکنی می‌آید و برخلاف روال عادی نصب سرامیک کف یا کاشی دیوار و سایر موارد است اما به هر جهت در صورتی که قصد کندن و سرامیک‌های قدیمی را ندارید، در ادامه این نوشته از سرام پخش با ما همراه باشید تا در رابطه با نصب کاشی روی کاشی و هم‌چنین جزئیات این موضوع با شما عزیزان صحبت کنیم.

روش نصب کاشی روی کاشی

آیا می‌شود روی کاشی کاشی چسباند؟

در هنگام خواندن عنوان این نوشته احتمالاً اولین سؤالی که به ذهن شما رسیده این است که آیا امکان نصب کاشی روی کاشی قدیمی وجود دارد یا نه؟ به صورت کلی و بر اساس ساختار کاشی‌های قدیمی پاسخ شما بله است؛ می‌توان کاشی‌های جدید را روی آن‌ها نصب کرد؛ البته باید شرایط این کار مهیا باشد!

خرید اقساطی سرامیک کف پذیرایی از فروشگاه آنلاین سرام پخش

سرامیک کف هال

این‌که بتوانیم کاشی‌های جدید را بدون کندن کاشی‌های قدیمی، نصب کنیم نیازمند یک‌سری شرایط است که در ادامه به‌صورت کامل در رابطه با آن‌ها صحبت خواهیم کرد و اگر آن شرایط مهیا باشند و همچنین از نظر ارتفاع به وجود آمده مشکلی نباشد، به‌سادگی می‌توان این فرآیند را پیاده‌سازی کرد.

تصویری از چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی

چسباندن کاشی روی کاشی دیوار

دیوار منزل شرایطی متفاوت نسبت به کف دارد و معمولاً نصب کاشی و سرامیک بر روی آن قدری سخت‌تر و زمان‌بر‌تر است. حال با وجود این شرایط سؤالی که مطرح می‌شود این است که آیا می‌توان اقدام به نصب کاشی روی کاشی دیوار کرد یا خیر؟ در پاسخ باید گفت که محدودیت‌های چسباندن کاشی روی کاشی که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت، هیچ ارتباطی به محل نصب ندارد و بر اساس فاکتور‌های جداگانه‌ای تعیین می‌شوند.
چسباندن کاشی روی کاشی دیوار در صورت مهیا بودن شرایط کاملاً امکانپذیر است و مزایای بسیاری دارد. هم‌چنین این روش مورد پسند اغلب استادکاران است و در صورت رضایت کارفرما و هم‌چنین وجود شرایط این کار، استفاده از آن بسیار رایج است.

تصویری از نصب کاشی روی کاشی دیوار

مزایای نصب کاشی جدید، بدون حذف کاشی قدیمی

• صرفه جویی در زمان
• صرفه جویی در هزینه
• نخاله و ضایعات کم‌تر
• کاهش هزینه زیرسازی

عکسی از اجرای نصب کاشی روی کاشی

معایب چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی

چسباندن کاشی روی کاشی علاوه‌بر مزایا، معایبی نیز دارد که قبل از انتخاب این روش نصب کاشی باید آن‌ها را بشناسیم.
• اولین و مهم‌ترین مشکلی که چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی ایجاد می‌کند، افزایش ارتفاع است و در بعضی خانه‌ها باعث مسدود شدن درب‌ها، کابینت و غیره می‌شود. حتی گاهی مجبور به کوتاه کردن درب‌ها می‌شوید که زیبایی درب‌ها را ازبین می‌برد.

• در بعضی موارد نیاز است که در حمام، کاشی جدید روی کاشی قدیمی نصب شود. از معایب نصب کاشی روی کاشی در حمام، ایجاد گامی بزرگ بین حمام و اتاق است که باعث خطر سقوط می‌شود.
• یکی از احتمالاتی که در نصب کاشی جدید روی کاشی قدیمی وجود دارد و از معایب این روش به شمار می‌رود، عدم نصب کامل کاشی‌های جدید است. اگر کاشی‌های جدید به‌خوبی به کاشی‌های قدیمی نچسبیده باشند احتمال نفوذ آب بین درز‌های کاشی‌های قدیمی و جدید وجود دارد؛ جریان آب زیر کاشی علاوه‌بر این‌که می‌تواند بعضی از کاشی‌ها را از جا بکند، باعث فاسد شدن و کپک زدن کاشی‌ها و سرامیک‌های جدید از زیر کار نیز می‌شود.

عکس در حال اجرای چسباندن کاشی روی سرامیک قدیمی

محدودیت‌های نصب کاشی روی کاشی

سؤال بعدی که در این رابطه مطرح می‌شود این است که آیا محدودیتی برای نصب کاشی روی کاشی‌های قدیمی وجود دارد و آیا شرایطی هست که در آن بگویم که نمی‌توان از این روش استفاده کرد؟
در ابتدا بدانید که برای هیچ محیطی محدودیتی وجود ندارد و می‌توان فرایند نصب مصالح جدید بر روی مصالح قدیمی را برای کاشی آشپزخانه، کاشی حمام و دستشویی و سایر نقاط منزل انجام داد. تنها محدودیتی که در این زمینه وجود دارد این است که شرایط مصالح قدیمی و زیرین خیلی مناسب نبوده و دچار شکستگی‌ها و خوردگی‌های بسیار زیادی باشد. در این صورت بهتر است که کاشی زیرین کنده شده و مصالح جدید جایگزین شوند اما در صورتی که خوردگی‌ها و شکستگی‌ها خیلی زیاد نیستند و قابل بازسازی هستند، این روش در هر کجای منزل پاسخگو است.
البته یک‌سری محدودیت‌ها و نکات فنی در این رابطه وجود دارند که در ادامه به آن‌ها پرداخته‌ایم.

روش اجرای نصب کاشی روی کاشی

نکات مهم برای نصب کاشی روی کاشی قدیمی

• کاشی‌کاری روی سنگ‌های طبیعی انجام نشود
اولین نکته برای نصب کاشی روی سطح معمولی یا روی کاشی‌های قدیمی، استحکام سطح است. کاشی‌های طبیعی مثل ماسه سنگ‌ها، السلیت و غیره به‌طور ذاتی خاصیت شکنندگی دارند و به‌همین دلیل توصیه می‌شود کاشی‌کاری روی آن‌ها صورت نگیرد.
• میزان بالا آمدن سطح را درنظر بگیرید
اگر تصمیم به نصب کاشی‌ روی کاشی‌های قدیمی گرفته‌اید قبل از شروع بررسی کنید که بالا آمدن سطح برای شما مشکل ساز نشود. نصب کاشی جدید بدون حذف کاشی‌های قدیمی باعث بالا آمدن سطح می‌شود که باز و بسته شدن در‌ها را مسدود می‌کند.
• از اتصال کاشی‌ها به زمین مطمئن شوید
لق بودن کاشی‌های قدیمی باعث لق شدن و درست نصب نشدن کاشی‌های جدید خواهد شد. برای مطمئن شدن از اتصال محکم کاشی‌ها به بستر، کافی است روی ‌هرکدام از کاشی‌ها به‌آرامی با پشت پیچ گوشتی ضربه بزنید. اگر کاشی به خوبی نصب نشده باشد صدای توخالی می‌کند که در این صورت باید پس از نصب صحیح کاشی‌های قدیمی، اقدام به نصب کاشی‌های جدید کنید.

روش نصب کاشی روی کاشی

• کاشی‌های مشکل دار را بررسی و عیوب را برطرف کنید
ممکن است کاشی‌های زیرین دارای شکستگی یا فاصله باشند. قبل از نصب کاشی‌های جدید باید عیوب کاشی‌های قدیمی را برطرف کنید و فاصله‌ها و ترک‌ها را با استفاده از ملات بپوشانید. در نظر داشته باشید اگر کف ناهمواری داشته باشد، پس از نصب کاشی‌های جدید نیز ناهموار خواهد بود.
• از بتن‌های پلیمری استفاده کنید
استفاده از بتن‌های پلیمری برای پرکردن و چسباندن ترک کاشی‌ها مناسب است و با استفاده از آن می‌توان اصلاحاتی مثل هم‌سطح کردن کاشی‌ها را انجام داد. بتن های پلیمری یک ترکیب بر پایه بتن هستند که مقاومت زیادی در برابر عواملی همچون فشار زیاد، رطوبت، مواد شیمیایی و سایر خورنده ها دارند.

نکات نصب کاشی روی کاشی

 آموزش نصب کاشی روی کاشی قدیمی

تا به اینجا سعی کردیم نکات مهم و موارد اولیه لازم برای اجرای فرایند نصب کاشی روی کاشی قدیمی را برای شما عزیزان توضیح دهیم. اکنون دیگر زمان آن رسیده تا در رابطه با موارد مهم در نصب کاشی‌ها صحبت شود.

خرید اقساطی کاشی و سرامیک از فروشگاه آنلاین سرام پخش

معرفی سرامیک پولیش و نانو پولیش

آماده سازی لوازم برای چسباندن کاشی روی کاشی 

دقیقاً مانند سایر فرایند‌های کاشی‌کاری نیاز است تا در ابتدا موارد لازم از قبیل کاشی دیواری و سرامیک کف، پودر بندکشی، مواد اولیه برای ملات مدنظر و سایر موارد این چنینی را کاملاً آماده کنید.

————————————

برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنم مقاله ابزار نصب کاشی را مطالعه بفرمایید.

————————————

آماده سازی کف برای نصب کاشی روی کاشی

با توجه به اهمیت این موضوع به صورت پراکنده در سطر‌های پیشین اشاره شد که می‌بایست سطح زیرین کاشی‌ها کاملاً صاف و یک دست بوده و هیچگونه ناهمواری روی آن‌ها وجود نداشته باشد. پس از حاضر کردن ابزار و لوازم مورد نیاز باید از تمیز بودن، لق نزدن و ترک نداشتن سطوح زیرین اطمینان حاصل کنید. کافی است کاشی‌هایی را که لق می‌زنند با استفاده از ملات در جای خود محکم کنید. فاصله‌ها و ترک‌خوردگی‌ها را با استفاده از بتن‌های پلیمری بپوشانید و سطوح را یک‌دست کنید.
هم‌چنین باید گرد و خاک و موانعی را که از چسبیدن کاشی ‌زیرین با ملات جلوگیری می‌کند برطرف کنید. می‌توان با استفاده از جوهرنمک همه آثار گرد و غبار، رسوبات آهکی، مواد به جا مانده روی سرامیک و بند کشی‌ها را برداشت. در نظر داشته باشید هرگونه آلودگی و مانعی باعث می‌شود پیوند کامل و قوی بین سطح، چسب و کاشی‌های جدید برقرار نشود.
مورد آخر این‌که نباید از اهمیت درزبندی کاشی‌های زیرین در نصب کاشی روی کاشی غافل شد. حتی با وجود این‌که کاشی‌های جدید به‌خوبی بندکشی شده و از نفوذ آب در آن‌ها جلوگیری می‌شود، باز هم باید مشکلات حاد برطرف شوند. هم‌چنین می‌بایست درزبندی‌های مواردی همچون شیر آب‌ها و راه آب‌ها پیش از قرار دادن کاشی‌های جدید، بررسی و محکم شوند.

آماده سازی کف برای نصب کاشی روی کاشی

آماده سازی ملات و چسباندن کاشی

نحوه انجام این مرحله بستگی به آن دارد که قصد دارید از چه نوع ملاتی برای نصب کاشی روی کاشی استفاده کنید. به‌صورت کلی امروزه برای نصب سرامیک کف یا کاشی دیوار از دو نوع ملات سنتی و ملات‌های جدیدتر یا همان چسب کاشی، استفاده می‌شود.
البته که در این نوشته قصد نداریم تا بین ملات‌های سنتی و انواع چسب کاشی مقایسه‌ای انجام دهیم؛ چرا که این موضوع خود بسیار طولانی بوده و نیازمند نوشته‌ای جداگانه است. اما به‌هر جهت اگر قصد استفاده از ملات‌های قدیمی را دارید، بهتر است برای انجام این‌کار نسبت مساوی از ماسه سنگ، سیمان و چسب بتن لاتکس را با هم مخلوط کنید و به‌مدت سه دقیقه هم بزنید.
سپس با استفاده از قلم موی مناسب روی سطح به صورت صاف و یکدست پخش کنید. پس از خشک شدن این دوغاب می‌توان سطح را لمس کنید و اگر خوب خشک شده باشد به‌راحتی پاک نخواهد شد.

تهیه ملات کاشی کاری

اما اگر قصد استفاده از ملات‌های جدیدتر را دارید می‌توانید برای فرایند نصب از انواع چسب‌های کاشی استفاده کنید. اگر بخواهیم به‌صورت خلاصه در رابطه با تفاوت‌های استفاده از چسب کاشی با دوغاب صحبت کنیم، از نظر استحکام و ماندگاری قطعاً دوغاب‌های سنتی برنده این تقابل هستند اما اگر در هنگام نصب کاشی روی کاشی قدیمی خیلی زمان ندارید، برای صرفه‌جویی در وقت می‌توانید از ملات‌های جدیدتر استفاده کنید؛ چرا که استفاده از آن‌ها بسیار ساده است.
پس از انتخاب ملات مدنظر می‌توانید کاشی‌ها را روی سطح نصب کنید. برای این کار مقدار مناسبی چسب پشت کاشی و مقداری چسب روی سطح زیرین با حداقل ۶ سانتی‌متر بزنید و با استفاده از ماله سطح را هموار کنید.
نصب کاشی با چسب روی کاشی قدیمی باعث به وجود آمدن بستر متراکم و غیر قابل نفوذ روی سطح کاشی قدیمی می‌شود.
دقت داشته باشید که به کاشی زمان مناسب برای خشک شدن را بدهید و قبل از خشک شدن چسب روی آن راه نروید و به آنها فشار نیاورید؛ زیرا باعث جابه‌جا شدن کاشی‌ها و لق شدن آن‌ها می‌شود. هم‌چنین بهتر است پس از نصب کاشی‌ها به کمک چکش پلاستیکی چند ضربه آرام به کاشی وارد کنید تا به‌خوبی در جای خود قرار گیرد.

اماده کردن ملات برای نصب کاشی

بندکشی

مرحله بعدی بندکشی است اما باید حداقل ۲۴ ساعت برای خشک شدن چسب و محکم شدن کاشی‌ها در نظر گرفت. در این مرحله ابتدا باید از طریق پودر بندکشی یک نوع خمیر به وجود آورد. سپس با استفاده از ماله، خمیر بندکشی را روی درز‌ها بمالید و فاصله بین کاشی‌ها را با آن پرکنید. پس از انجام بندکشی برای تمیز کردن سطح با استفاده از اسفنج خیس روی کاشی‌ها بکشید و از خشک شدن ملات اضافه روی آن‌ها جلوگیری کنید.

تصویری از بند کشی کاشی سرامیک

کلام پایانی
نصب کاشی روی کاشی، کاری است که خارج از استاندارد فرایند‌های کاشی‌کاری است و به‌همین جهت بدیهی است که مشکلاتی در این راه به وجود بیاید اما همان‌طور که در این نوشته اشاره شد، مزایای مهمی در کنار معایب آن وجود دارد. موضوع مهم در این رابطه این است که نباید بی‌گدار به آب‌ بزنید و حتماً پیش از هر فعالیتی باید از فردی متخصص در این کار مشورت بگیرید و درصورت مهیا بودن شرایط، اقدام به انجام این کار کنید. هم‌چنین در بین مزایای این کار، صرفه‌جویی در زمان را مطالعه کردید اما این به آن معنا نیست که در پیاده‌سازی فرآیند نصب کاشی روی کاشی نیازمند دقت نیستید؛ بلکه برعکس به‌دلیل حساس بودن و غیر استاندارد بودن این کار، می‌بایست دقت بیشتری حتی از کاشی‌کاری عادی در این فرآیند داشته باشید.
به‌هر حال در صورتی که قصد پیاده‌سازی فرآیند نصب کاشی روی کاشی را دارید، علاوه‌بر مصالح و انواع کاشی سرامیک، می‌توانید تمامی تجهیزات نصب لازم برای این کار را از چسب کاشی و خمیر بندکشی گرفته تا انواع ماله و تراز و انواع کاشی سرامیک، روشویی و چینی بهداشتی و شیرآلات را در سایت سرام پخش تهیه کنید. تنها کافی است که به بخش محصولات در فروشگاه سرام پخش مراجعه کرده و محصول مورد نظر خود را انتخاب کنید و پس از آن منتظر باشید تا فروشگاه آنلاین سرام پخش در کوتاه‌ترین زمان ممکن محصول را به دستتان برساند.

خرید کاشی و سرامیک برند مرجان  از بازار آنلاین سرام پخش

سرامیک کف پذیرایی برند مرجان

سوالات متداول…

به‌صورت کلی و بر اساس ساختار کاشی‌های قدیمی پاسخ شما بله است؛ می‌توان کاشی‌های جدید را روی آن‌ها نصب کرد؛ البته باید شرایط این کار مهیا باشد!

صرفه جویی در زمان، صرفه جویی در هزینه، نخاله و ضایعات کم‌تر، کاهش هزینه زیرسازی

صرفه جویی در زمان، صرفه جویی در هزینه، نخاله و ضایعات کم‌تر، کاهش هزینه زیرسازی

بله؛ شما می‌توانید با مراجعه به صفحه خرید اقساطی سایت سرام پخش، از جزئیات و شرایط آن اطلاع پیدا کنید.

از نظر استحکام و ماندگاری قطعاً دوغاب‌های سنتی برنده این تقابل هستند اما اگر در هنگام نصب کاشی روی کاشی قدیمی خیلی زمان ندارید، برای صرفه‌جویی در وقت می‌توانید از ملات‌های جدیدتر استفاده کنید؛ چرا که استفاده از آن‌ها بسیار ساده است.

 

اگر بندکشی های کاشی و سرامیک منزلتان دچار تخریب شده اند این مقاله کار شما را راه می اندازد

پس از دستش ندهید

منبع :
برچسب ها :

نظرات ۱۰

اشتراک در
اطلاع از
guest
10 نظرات
قدیمی ترین
تازه‌ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments