پرسش و پاسخ
ما در آپارات
hello
banner

کفپوش و انواع آن

کفپوش و انواع آن

کفپوش و انواع مختلف آن

در طراحی دکوراسیون داخلی خانه انتخاب کفپوش از اهمیت ویژه ای برخوردار است، چرا که علاوه بر زیبایی که به محیط می دهد، فضای کلی محیط را نیز تغییر می دهد. کفپوش ها با جنس هاو طرح های متفاوتی دارند که از انواع مختلف آن ها براساس مواردی از قبیل قیمت، جنس، طرح، رنگ و مکان مورد نظر استفاده می شود. در قسمت هایی از خانه از جمله هال و پذیرایی، راهروها و مکان های پرتردد از کفپوشی باید استفاده گردد که دارای مقاومت و دوام بیشتری باشد، همچنین در حمام و مکان های پر رطوبت از کفپوش هایی که عایق آب هستند استفاده شود.

۱_کفپوش چوبی مانند پارکت :

کف پوش های چوبی از زیباترین و قدیمی ترین نوع کف پوش ها هستند که از جنس چوب درختانی مانند صنوبر، کاج، افرا و بلوط هستند که نوع چوب استفاده شده در قیمت آن نیز تاثیر دارد. پارکت ها دارای طرح ها و رنگ های مختلفی از طیف بلوند تا سیاه با میزان درخشندگی، میزان سختی و میزان بافت متفاوت وجود دارند که هرچقدر بافت چوب کمتر باشد محیط آرام و سردتر نشان داده می شود.  پارکت ها تنها کف پوش هایی هستند که هرقدر از عمرشان می گذرد بیشتر به خانه نما می دهد و دارای ظاهری شیک، مناسب برای فضاهای رسمی و کلاسیک هستند.

اتاق نشیمن و پذیرایی بهترین مکان برای استفاده از این نوع کفپوش ها و پارکت است، برای مکان های مرطوب این نوع کفپوش ها به دلیل جذب آب مناسب نیستند که بر اثر رطویت و نم متورم یا اصطلاحا باد می کند. همچنین پارکت ممکن است باعث ایجاد سر و صدا و جیر جیر و به وجود آمدن موریانه شود.

۲_ کاشی و سرامیک :

کاشی و سرامیک یکی از بهترین گزینه ها برای کفپوش می باشند، در ابتدا که از سرامیک خبری نبود و هرچه بود کاشی‌های کوچک بود که آن هم فقط برای حمام، دستشویی و آشپزخانه استفاده می‌شد. کاشی ها و سرامیک ها به دلیل شفاف بودن و ظاهر شیشه ای که دارند یکی از انواع پرطرفدار کفپوش منزل به شمار می روند. فرق کاشی با سرامیک در لعاب آنهاست،  لعاب سرامیک قوی‌تر از کاشی است و همچنین درجه پخت سرامیک بیشتر بوده و نسبت به کاشی مقاوم‌تر است. دو نوع سرامیک لعاب‌دار( براق و مات )  و بدون لعاب وجود داردکه سرامیک‌ هایی با لعاب براق درخشندگی زیادی دارند و شیک و کلاسیک هستند.

کاشی و سرامیک دارای طرح ها و رنگ های متفاوت و با قیمت های مختلف می باشد و به علت شست و شوی راحت و عدم جذب رطوبت، برای مناطق پر رفت و آمد و یا مرطوب مانند حمام، آشپزخانه و رختشویی مناسب می باشد اما با داشتن ظاهر شفاف و درخشان وجود هر لکه ای را دو برابر می کند و در فصل سرما احتمالا سرمای آن زیر پا احساس می گردد و هم چنین به خاطر سطح لغزنده سرامیک، موکت و فرش و حتی مبلمان به خوبی سر جایشان قرار نگرفته و باعث سر خوردن افراد می شود. از دیگر معایب سرامیک نیز می توان حساسیت بالای آن به ضربه را ذکر نمود، چرا که ضربه سبب ترک خوردن و یا پریدگی سرامیک گشته و این امر به زیبایی کف لطمه وارد می کند.

۳_ کفپوش های پی وی سی (PVC) یا پلاستیکی :

کفپوش های پلاستیکی که اصطلاحا به آن ها پی وی سی یا وینیل نیز گفته می شوند در حقیقت یک نوع پلیمر پلاستیکی نرم و انعطاف پذیر است که به عنوان کفپوش مورد استفاده قرار می گیرد، از پی وی سی های سخت (UPVC) نیز در ساخت در و پنجره استفاده می گردد. کف پوش های پی وی سی معمولا ضدآب بوده و عایق خوبی نیز به شمار می آید و در تابستان ها خنک و در زمستان ها گرم می باشند و از قابلیت شستشو نیز برخوردارند، نصب و نگهداری و تمیز کردن این کفپوش ها راحت می باشد به علاوه اینکه این کفپوش ها از لحاظ هزینه نیز بسیار ارزان تر از سایر کفپوش ها عرضه می گردند ولی با گذر زمان سریع تر زیبایی اولیه خود را از دست داده و کهنه و فرسوده می گردند و استحکام سطحی خود را از دست می دهند، همچنین در برابر خش مقاومتی کمتری دارند.

۴_ کفپوش لمینت :

کفپوش لمینت که به آن پارکت لمینت نیز می گویند، بسیار شبیه به کفپوش های چوبی است، اما تنوع بافت کمتری دارد و مشخصه متمایز کننده آنها رنگشان است و به علت مشکلاتی که پارکت داشت ساخته شد. جنس لمینت نیز HDF یا الیاف فشرده چوب بوده ولی مستقیما از چوب درخت ساخته و تولید نمی گردد. در واقع لمینت‌ها از چند لایه چوب متراکم و به هم فشرده HDF ساخته شده‌اند و روی آن را نیز لایه اصلی لمینت تشکیل می دهد.ضخامت لمینت‌ ها فاکتور بسیار مهمی ‌است که به کاربری فضای مورد نظر شما هم بستگی دارد، هرقدر این کفپوش‌ها ضخامت بیشتری داشته باشند استحکام و دوام‌شان بیشتر خواهد بود.

این کفپوش ها در گروه کفپوش‌های مدرن قرار دارند و از مزایای اصلی آن  مقاومت بالای آن در برابر عوامل خارجی و محیطی می توان اشاره کرد، همچنین این کفپوش ها مقاومت بالایی در برابر اشعه ماورای بنفش دارند و اگر بخشی از فضای منزل شما در معرض نور خورشید قرار می‌گیرد به علت دوام بالای رنگ و شکل، این لمینت ها انتخاب مناسبی می تواند باشد.

لازم به ذکر است که کفپوش لمینت به کف نچسبیده و به وسیله شیارهایی که به صورت نر و ماده در هم قفل می گردند نصب می شود. در زیر کفپوش لمینت لایه ای فوم یا موکت قرار داده شده و تعویض و جمع نمودن آن به سهولت انجام می گردد. لمینت هم چنین قیمت به نسبت مناسب تری نسبت به پارکت دارا می باشد.این کفپوش نیاز به واکس زدن داشته و تمیز کردن آن در صورت نفوذ آلودگی یا رطوبت به زیر آن مشکل می باشد،  به همین دلیل استفاده از این کفپوش‌ها برای کف آشپزخانه و سرویس‌های بهداشتی اصلا مناسب نیست اما در لمینت نسبت به پارکت مشکل ایجاد سرو صدا در هنگام راه رفتن، آتش سوزی و نفوذ نم و رطوبت کمتر است.

نظرات ۰

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments