پرسش و پاسخ
ما در آپارات
hello
banner

شیرآلات چشمی (اتوماتیک) چگونه کار می کنند؟

عملکرد شیرآلات چشمی

شیرآلات چشمی (اتوماتیک) چگونه کار می کنند؟

فهرست مطالب

هرروزه شاهد همکاری بیش‌تر و جالب‌تری از تکنولوژی و صنعت شیرآلات هستیم. زمان زیادی از ورود شیر آب اتوماتیک به بازار می‌گذرد؛ ‌طوری که اکثرا آن‌ها را در مکان‌های عمومی دیده‌ایم. اما با فراهم شدن امکان خرید، در همه مکان‌ها، حتی در منزل نیز می‌توان از این محصول استفاده کرد. با در نظر گرفتن این که کشورمان دچار کم‌ آبی است؛ صرفه جویی در آب از وظایف همه ما بوده و استفاد از شیرآلات چشمی و اتوماتیک به دلیل مصرف‌کم، انتخابی مناسب است.

نحوه عملکرد شیرآلات چشمی

شیر آب اتوماتیک چطور کار می‌کند؟

اگر برایتان سوال به‌وجود آمده که شیر اتوماتیک چگونه بدون تماس با دست کار می‌کند باید بدانید آن‌ها با توجه به نوع حسگر تعیبیه شده در آن متفاوت عمل می‌کنند. با تقسیم بندی کلی انواع پرکاربرد، آن‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند که شامل:

شیر اتوماتیک با حسگر نوری

نسل اول شیر‌های چشمی، با استفاده از حسگر نوری کار می‌کردند. شیوه‌کار آن‌ها به این صورت بود که وقتی دست یا شیء خارجی زیر شیر قرار می‌گرفت میزان نور ورودی کاهش یافته و شیر شروع به کار می‌کرد.

این شیوه طراحی مشکلاتی مانند، افزایش خطا، تاثیر گرفتن از روشن یا خاموش شدن چراغ‌ها و سوختن حسگر به همراه داشت که منجر به منسوخ شدن آن شد.

شیر اتوماتیک با حسگر مادون قرمز

در نسل جدید شیر آلات چشمی سعی شد که با روشی دیگر مشکلات نسل اول بر طرف شود. در این محصولات، حسگر مادون قرمز تعبیه شده است و هنگامی که دست در مقابل شیر قرار می‌گیرد، شیر شروع به‌کار خواهد کرد.

دو حسگر مادون قرمز که یکی فرستنده و دیگری گیرنده است درون شیر وجود دارند وسیگنال‌ها از سمت فرستنده در محدوده تعیین شده ارسال می‌شوند؛ اگر جسم خارجی روبه روی شیر یا در محدوده حسگر باشد سیگنال ‌ها تغییر کرده به سمت حسگر باز می‌گردد و آب را باز می‌کنند. همچنین انواع دیگری از این محصول در بازار وجود دارد که از سنسور مافوق صوت، ضربه‌ای و … برای برقراری جریان آب استفاده می‌کند.

خرید آسان و اقساطی انواع شیرالات چشمی از بازار آنلاین سرام پخش

عملکرد شیرآلات چشمی

طرز کار شیر آب چشمی

اگر بخواهیم شیر‌های چشمی را دقیق‌تر بررسی کنیم بهتر است نگاهی به ساختار آن‌ها بیندازیم. آن‌ها از چهار قسمت اصلی ساخته شده اند که شامل:

شیر کنترل برقی: این قسمت از شیر با استفاده از انرژی الکتریکی، وظیفه قطع و وصل کردن جریان آب را بر عهده دارد.

حسگر الکترونیکی: حسگر الکترونیکی، همان قسمتی از شیر است که باعث می‌شود بدون دست زدن به شیر، جریان آب برقرار شود. در حقیقت اجسام قرار گرفته در مقابل شیر را تشخیص می‌دهد.

منبع تغذیه: برای کار کردن شیر‌های اتوماتیک نیاز به یک منبع تغذیه است. در اغلب آن‌ها، این منبع تغذیه جریان الکتریکی بوده و برای زمانی که برق قطع می‌شود یک باتری درون آن تعبیه شده است.

بدنه شیر: منظور از بدنه، قسمت قابل رویت شیر است و بقیه اجزا درون آن قرار گرفته‌اند. معمولا جنس بدنه از آلیاژ برنج بوده و روی آن با لعاب پوشانده می‌شود.

طرز کار شیرآب چشمی

از مهم‌ترین ویژگی شیر‌های اتوماتیک، پمپاژ آب با قدرت بالا است. این محصول در کنار مصرف کم‌تر آب می‌تواند انتخاب خوبی برای آپارتمان‌ها باشد؛ زیرا با تنظیم فشار پمپ بدون تغییر فشار آب، می‌تواند عملکرد خوبی داشته باشند.
تنظیم پمپ در شیر آب اتوماتیک (شیرهای چشمی) معمولا تنظیمات آسانی دارند و تنها با یک بار تنظیم کردن می‌توانید سالیان متمادی از آن استفاده کنید. تنظیمات در این محصول با استفاده از دو پیچ انجام می‌شود که یکی بزرگ‌ و دیگری کوچک‌تر از اولی است. با چرخش پیچ اول فشار آب تنظیم می‌شود. با استفاده ازپیچ کوچک‌تر امکان تنظیم بازه زمانی(دبی حجمی) فراهم می‌شود.

خرید آسان و اقساطی انواع شیرآلات از بازار آنلاین سرام پخش

کلام آخر

همانطور که گفته شد در کشور عزیزمان دچار کم‌آبی هستیم و برای مقابله با آن باید از شیوه‌های مختلف بهره‌ببریم. یکی از این روش‌ها استفاده از شیر آب اتوماتیک است. این شیر‌ها با داشتن مزایایی چون مصرف کم آب، جلوگیری از انتقال آلودگی، استفاده آسان و غیره توصیه می‌شوند. برای کسب اطلاعات بیش‌تر کافی است انواع آن را در قسمت شیر آلات چشمی فروشگاه سرام‌پخش مشاهده و جزئیات بیش‌تر آن را بررسی کنید.

سوالات متداول…

امروزه شیر آب اتوماتیک، مانند سایر شیرآلات  به وفور در فروشگاه‌ها یافت می‌شود. شما می‌توانید به دوصورت اینترنتی و حضوری آن را خریداری کنید. همچنین می‌توانید نمونه‌های آن را در فروشگاه‌های معتبر مثل سرام‌پخش مشاهده و سفارش دهید.

برخلاف تصور بعضی از افراد، شیر‌های اتوماتیک تنها به صورت چشمی موجود نیستند، شیر‌های لمسی، شیر‍‌های فشاری و … نمونه‌هایی از شیر‌های اتوماتیک موجود در بازار هستند.

با توجه به این که نصب شیر‌های اتوماتیک نسبت به سایر شیر‌ها سخت تر است؛ باید انجام این کار را به افراد خبره بسپرید. افراد متخصص نیز باید موارد ایمنی را رعایت کنند تا جریان برق به آن‌ها آسیب نرساند.

خیر استفاده از شیر‌های اتوماتیک محدودیتی برای استفاده در مکان‌های مختلف ندارد، بلکه به دلیل صرفه جویی در مصرف آب و مزایای دیگر، استفاده از آن  در منزل نیز توصیه می‌شود.

خیر شیر‌های چشمی و اتوماتیک نیز مانند سایر محصولات، با توجه به کیفیت، محل قرار گیری، شیوه استفاده، برند تولید کننده و … طول عمر متفاوتی دارند.

منبع :
برچسب ها :

نظرات ۰

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments