شما می توانید با اختصاص وقت و بکار بردن چند ابزار ساده، کاشی های کفپوش را تخریب کنید. در واقع مراحل تخریب کاشی های کفپوش شامل قرار دادن کاردک در زیر کاشی ها، شل کردن آن ها و جدا کردن آن ها از سطح می شود.برای مشاهده فیلم تخریب کاشی های کفپوش کلیک کنید.
با اختصاص کمی وقت برای این پروژه، در نهایب شما یک کفپوش ساده و بدون کاشی های قدیمی و آماده برای بازسازی خواهید داشت. به یاد داشته باشید که با استفاده از دستکش های چرمی، ماسک های مخصوص گرد و غبار، عینک محافظ و لباس هایی که بازوها و پاهای شما را می پوشاند، از بروز هرگونه آسیب جلوگیری کنید.
مراحل تخریب کاشی های کفپوش
بخش اول: جلوگیری از آسیب های ناخواسته
۱- وسایلی را که روی سطح قرار دارند و قابل حملند، جابجا کنید. شما می توانید آن ها را در گوشه از اتاق و یا در یک اتاق دیگر انتقال دهید.
از جمله این وسایل می توان به سطل زباله، کابینت های قابل حمل آشپزخانه، قفسه ها و یا لوازمی همچون اجاق گاز و یخچال اشاره کرد.
۲- از لباس ایمنی مناسب برای محافظت در برابر خطرات ناشی از تخریب استفاده کنید. اگر از خودتان به درستی محافظت نکنید، در هنگام تخریب کاشی های کفپوش ممکن است آسیب ببینید. دستکش های چرمی یا مخصوص کار، پیراهن های آستین بلند و شلوار های بلند می تواند از آسیب های سطحی و جزئی و همینطور زخم شدن دست، بازو و پاهای شما جلوگیری کند. همینطور شما باید از عینک محافظ و ماسک مخصوص گرد و غبار استفاده کنید.
اگر می خواهید ناحیه بزرگی از کفپوش را تخریب کنید، زانوبند های مخصوص کاشی کاری برای محافظت از زانو بسیار مفید است.
هنگام تخریب کاشی ها حتما از کفش استفاده کنید.
۳- سطحی را که نمی خواهید کثیف شود، بپوشانید.
این سطوح می تواند شامل قسمت پایین دیواره ها، کابینت ها و یا هر سطح نزدیک به کفپوش باشد. در هنگام کار به احتمال زیاد گرد و غبار و حتی قطعات ریز کاشی در اطراف پراکنده خواهند شد. بنابراین بهتر است نواحی اطراف را با پلاستیک بپوشانید تا پس از اتمام تخریب، تمیزکاری کمتری داشته باشید.
می توانید از نوار چسب های پهن برای متصل کردن پلاستیک روی سطوح استفاده کنید.
اگر می خواهید ابزار و وسایل کارتان را روی کابینت یا میز بگذارید، بهتر است آن را هم با پلاستیک بپوشانید.
بخش دوم: تخریب کاشی ها
۱- کاشی هایی که نیاز به تخریب دارند را مشخص کنید. کاشی های قدیمی، شکسته، ترک خورده و حتی کاشی هایی که لبه های خراب شده از جمله این کاشی ها می باشد.
بهترین نقطه برای شروع تخریب، جایی است که ملات در آنجا کم شده یا از بین رفته است. برداشتن کاشی هاز این نواحی معمولا کار راحتی ست.
اگر کاشی های شکسته شده و یا بندکشی های خراب وجود ندارد. سعی کنید یکی از کاشی های کناری کفپوش را سست کنید و یا وسط یک کاشی را با چکش و یا اسکنه بزنید تا شکسته شود.
۲- لبه تیز چکش و یا اسکنه را در زیر کاشی شکسته یا سست شده با زاویه اندکی نگه دارید. سعی کنید اسکنه را در زیر کاشی با زاویه حدود ۳۰ درجه قرار دهید تا بتوانید به راحتی آن را از روی زمین بلند کنید.
برای بهترین نتیجه اسکنه های مخصوص سنگ تراشی که دارای عرض ۱ الی ۲/۵ سانتی متر هستند، استفاده کنید.
۳- با کوبه به اسکنه ضربه وارد کنید تا کاشی از کف جدا شود. همانطور که به اسکنه ضربه وارد می کنید، کاشی باید شروع به بلند شدن از سطح زمین کنید. این کار را آنقدر ادامه دهید تا کاشی مورد نظرتان به صورت کامل از سطح جدا شود.
اگر کاشی در حین کار شکسته شد، مشکلی نیست
یک چکش کوچک نیز می تواند به جای اسکنه استفاده شود
۴- کندن کاشی ها را با اسکنه و کوبه ادامه دهید. بعد از کندن هر کاشی به سراغ کاشی های مجاورش برود، اسکنه را در زیر کاشی قرار داده و با کوبه به آن ضربه بزنید. این کار را آنقدر تکرار کنید تا کل کاشی ها از سطح برداشته شود. هنگامی که چند کاشی اول را برداشته اید، کندن کاشی های دیگر بسیار ساده تر خواهد بود.
تخریب کاشی ها از سطح کفپوش کار بسیار وقتگیری ست، بنابراین صبور باشید و به آرامی پیش بروید تا به خود و دیگران آسیب وارد نکنید.
۵- اگر به راحتی کاشی ها شکسته نمی شود. تراشه اسکنه را به صورت عمودی روی کاشی گذاشته و با کوبه به آن ضربه وارد کنید. با استفاده از کوبه به کاشی ها ضربه وارد کنید. با این حرکت کاشی ها شکسته می شوند و برداشتن آن ها ساده تر می شود.
بعد از برداشتن کاشی، قطعات را از سطح بردارید تا راحتتر کار تخریب را پیش ببرید.
بخش سوم: تخریب چسب های قدیمی
۱.بعد از آنکه تمامی کاشی ها را از سطح جدا کردید، با جارو و خاک انداز کفپوش را از قطعات کاشی های قدیمی تمیز کنید. احتمالا قطعات ریزتر کاشی در فضا پراکنده خواهد شد، پس برای تمیز شدن بیشتر کفپوش از جارو برقی استفاده کنید.
در این مرحله استفاده از لباس ایمنی ضرورت دارد چراکه قطعات ریزتر و تیز کاشی می تواند به شما آسیب برساند.
۲.بعد از تخریب کاشی های کف، احتمالا لایه ای از چسب کاشی یا سیمان در سطح باقی مانده پس مجددا با اسکنه و کوبه به زیر چسب های قدیمی بزنید تا چسب ها نیز از سطح جدا شوند. این کار مانند تخریب کاشی ها با قرار دادن اسکنه در زیر لایه و ضربه زدن به اسکنه و جدا کردن لایه صورت می گیرد.
اندازه اسکنه تا حد زیادی به اندازه کاشی و وسعت لایه ای وابسته است که می خواهید آن را تخریب کنید.
۳.اگر نمی توانید همه ی چسب یا سیمان موجود را از سطح بردارید، اشکالی ندارد. تلاش کنید تا با استفاده از اسکنه یا چکش، چسب های باقی مانده تا حد زیادی جدا شوند و تا حد امکان لایه ای با ضخامت بیشتر از ۰/۳ سانتی متر را روی سطح به جا نگذارید.
بدون لایه چسب قدیمی، سیمان و یا حتی وجود لایه های نازک (کمتر از ۰/۳ سانتی متر) باعث می شود تا در مرحله بعدی و پس از تخریب بتوانید سطح را به راحتی پر کنید و یا کفپوش جدید را روی آن نصب کنید.
۴.کف را با استفاده از یک کاردک کفساب صاف کنید. کاردک های کفسابی نسبت به کاردک های ساده و یا اسکنه دارای سطح وسیع تر و همچنین دسته بلندتری ست که کار جمع آوری و صاف کردن سطوح ناهموار از روی زمین را راحتتر می کنید. تنها کافی ست که در حرکات دقیق و رو به جلو لبه ی این کاردک را روی زمین فشار دهید.
۵.با استفاده از جارودستی و جاروبرقی تمام ذرات و گرد و غبار باقی مانده از روی سطح را بردارید. این کار را با صبر و حوصله انجام دهید تا مطمئن شوید کل سطح از هرگونه گرد و غبار پاک شده است.
۶.یک لایه نازک چسب کاشی را روی سطح بریزید تا سطح کاملا صاف و هموار شود. چسب کاشی به پر کردن سوراخ ها و هموار نمودن سطح ناهموار کف کمک می کند و همچنین باعث می شود تا سطح تخریب شده ظاهر مناسبی داشته باشد. بسته به این که آیا می خواهید سطح را دوباره کاشی کنید و یا خیر می توانید ضخامت لایه را تغییر دهید. کمترین ضخامت برای یک لایه چسب کاشی ۰/۳ است.
می توانید کار پخش کردن چسب را با یک ماله مسطح و یا شیاردار انجام دهید. اگر قصد نصب کاشی های جدید را دارید، استفاده از ماله های شیاردار به شما پیشنهاد می شود.
نظرات ۰