پرسش و پاسخ
ما در آپارات
hello
banner

انواع کفپوش

انواع کفپوش

انواع کفپوش

انواع کفپوش (قسمت اول)

انواع کفپوش – به پوششی که از آن برای کف ساختمان استفاده می شود، کفپوش می گویند. کفپوش ها را می توان پوشش های تقریبا دائمی دانست که امکان تعویض آن ها نیز وجود دارد. کفپوش های ساختمانی از تنوع بالایی در جنس برخوردار هستند که از آن جمله می توان به سنگ، سرامیک، پی وی سی، لمینت، چوب و … اشاره کرد. انتخاب کفپوش مناسب در طراحی دکوراسیون داخلی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در هنگام خرید کفپوش باید به مواردی نظیر میزان رفت و آمد و مکانی که قصد استفاده از کفپوش را دارید توجه کنید.

برای مثال در مکان هایی که میزان رفت و آمد در آن جا زیاد است، از کفپوش های سخت و با دوام و در مکان های کم رفت و آمد از کفپوش هایی که بیش تر حالتی تزئینی دارند استفاده نمائید. در هنگام انتخاب و خرید کفپوش عواملی دیگر نظیر سلیقه شخصی، میزان بودجه، مقاومت در برابر آتش سوزی، نمای مناسب و نوع زیرسازی نیز دخیل می باشند.

کفپوش سرامیکی

مواد تشکیل دهنده سرامیک، خاک رس و سفال می باشند. سرامیک ها در انواع لعاب دار و بدون لعاب وجود دارند. در نوع لعاب دار، سرامیک ها را با یک لایه لعاب که می تواند مات، نیمه براق و براق باشد، میپوشانند. ضخامت سرامیک ۴ تا ۱۲ میلی متر است. سطح زیرین آن ها زبر بوده و بعد از چسباندن به وسیله دوغاب اطراف آن ها را پر می کنند. اگر به طرح چوب علاقمند هستید ولی امکان استفاده از کفپوش چوبی در محل مورد نظر را ندارید، می توانید از کفپوش های سرامیکی طرح چوب استفاده نمایید. در گذشته کفپوش سرامیکی از  محبوبیت بالایی بین مردم برخوردار بوده است. سرامیک ها با تنوع  اندازه، رنگ و طرح در بازار موجود می باشند و در دسترس مشتریان قرار میگیرند. قیمت سرامیک ها با توجه به اندازه و کیفیت آن ها متغیر است.

از معایب سرامیک می توان به سرد بودن سطح آن مخصوصا در فصول سرد سال اشاره کرد. از این رو استفاده از کفپوش های سرامیکی برای مناطقی که دارای آب و هوای سرد هستند توصیه نمی شود. همچنین در صورت اصابت ضربه، سرامیک دچار شکستگی یا لب پریدگی می شود. از دیگر معایب کفپوش سرامیکی می توان به کثیف شدن درزهای ما بین آن اشاره کرد زیرا این درزها را نمیتوان به خوبی تمیز کرد. در ضمن، سرامیک ها سطح لغزنده ای دارند و احتمال سرخوردن بر روی آن ها وجود دارد.

انواع کفپوش

روش نصب کفپوش سرامیکی

از آن جا که سرامیک ها جزء سخت ترین کفپوش ها به شمار می آیند، باید به یکدست بودن آن ها توجه داشت. در این جا به بررسی نصب سرامیک روی زیرلایه های بتنی، وینیلی، چوبی و سرامیکی می پردازیم.

نصب سرامیک روی زیر لایه بتنی

در این روش ابتدا باید تمام ناهمواری های بتن را صاف کنید. توجه داشته باشید که در صورت تازه بودن بتن، باید ۲۸ روز صبر کنید. تمیز کردن لایه بتنی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، بنابراین باید نسبت به پاک کردن لکه های چربی یا هر نوع ماده دیگر  از سطح بتن اقدام کنید.

  • نصب سرامیک روی زیر لایه چوبی

اگر قصد نصب سرامیک روی چوب را دارید، باید توجه کنید که زیر لابه چوبی به قدری محکم باشد که بتواند وزن سرامیک را تحمل کند. برای نصب سرامیک به به یک لایه صاف نیاز دارید، به این خاطر قبل از چسباندن سرامیک باید سطح چوب را سمباده بکشید. خود چوب نیز باید روی زیر لایه مناسبی نصب شده باشد.

  • نصب سرامیک روی زیر لایه وینیلی

برای نصب سرامیک روی وینیل باید توجه کنید که زیر لایه وینیلی محکم باشد. کفپوش های وینیلی نرم، گزینه مناسبی برای نصب سرامیک نیستند.

  • نصب سرامیک روی زیر لایه سرامیکی

اگر قصد تعویض سرامیک های خانه را دارید، می توانید سرامیک های جدید را روی سرامیک های قبلی نصب کنید. تنها توجه به این نکته لازم است که سطح زیرین حتما باید سمباده زده شود تا سطح یکنواختی به دست آید.

کفپوش موزاییکی

استفاده از این نوع کفپوش ها در گذشته رواج داشته و تا به امروز ادامه دارد. موزاییک ها در ابعاد بزرگ تولید می شوند و به این خاطر نصب آن ها سریع صورت می گیرد. استفاده از کفپوش های موزاییکی بیشتر برای محیط های بیرونی و باز مناسب می باشد. در نصب کفپوش های موزاییکی ابتدا باید لایه زیرین مستحکمی ایجاد کنید. برای این کار یک لایه ملات نیمه خشک در سطح مورد نظر پهن کنید. سپس روی سطح ملات را دوغاب پودر سنگ و سیمان، به نسبت ۱ به ۲ و با ضخامت ۲ تا ۵ میلی متر پخش نمائید. سپس موزاییک ها را در کنار یکدیگر قرار دهید. تا ۴۸ ساعت پس از نصب موزاییک ها از رفت و آمد روی آن ها خودداری کنید.

انواع کفپوش


 


اینستاگرام ما را دنبال کنید

نظرات ۰

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments