نحوه ساخت موزاییک از کاشی و سرامیک های بازیافتی
پس از پایان کار هر بازسازی، همیشه تعداد زیادی کاشی و سرامیک وجود دارد که مستعمل شده و یا اضافی هستند. این کاشی ها باید برای یک مدت طولانی در انبار بمانند یا به دور انداخته شوند. اما می توان با چند روش خلاقانه و ابتکاری از این کاشی ها در خانه استفاده کرد و یا حتی محصولاتی قابل عرضه و فروش ساخت. ماده اصلی در ساخت چنین محصولاتی، تنها خلاقیت ذهنتان است!
در یادداشت چیز هایی که می توانید با کاشی های باقی مانده بسازید! ما به چند مورد از صنایع دستی که می توان با کاشی های بازیافتی و اضافه درست کرد، اشاره کردیم. در این یادداشت توضیحات دقیق تری از نحوه ساخت موزاییک دستی را به شما ارائه می دهیم.
مرحله ۱: آنچه شما نیاز دارید
کاشی های سرامیکی یا هر نوع کاشی دیگری که در دسترس هست، یک فضای کاری که در آن شما می توانید سر و صدا کنید (اگر در محیط خانه این کار را انجام می دهید، حتما یک پارچه زیر محیط کارتان بیاندازید)، یک چکش، عینک ایمنی و دستکش مخصوص، لباس کار یا یک دست لباس مستعمل، تخته رسم یا میز کار، انبردست تیز ، ملات کاشی و یا چسب کاشی، ماسک، سنگ گچ، ملات مخصوص موزاییک، اسفنج، چاقو، کیسه زباله.
مرحله ۲: تمامی کاشی ها را بشکنید
عینک ایمنی خود را بر روی چشمانتان قرار دهید، برای جلوگیری از پخش شدن تکه های کاشی، آن را درون یک پارچه بگذارید و با چکش آن را بشکنید. هر موقع احساس کردید که کاشی ها شکسته شده اند، پارچه را باز کنید و قطعات را از آن خارج کنید. اگر سایز کاشی ها به اندازه دلخواهتان کوچک نشده بود، دوباره این کار را تکرار کنید. بعد از خرد کردن کاشی، قطعات را درون یک سطل یا کیسه قرار دهید. به عنوان توصیه در این مرحله، رنگ ها را از هم جدا کنید تا در مرحله های بعدی کارتان سریع تر پیش برود.
مرحله ۳: تخته کار را آماده کنید.
طرحی که مدنظرتان هست را بر روی یک تخته انتقال دهید. اگر برای اولین بار این کار را انجام می دهید، با یک طرح ساده و سایز کوچک شروع کنید.
مرحله ۴: تفکیک کردن قطعات
تمام قطعات را مرتب کنید و آن ها را از هم از لحاظ رنگ و هم از لحاظ اندازه گروه بندی کنید و منظم بچنید. این تفکیک باعث می شود در هنگام کاشی کاری راحت تر قطعه ها را با هم جفت و جور کنید و سریع تر در کارتان پیش بروید. تنها مراقب باشید زمانی که این قطعات را مرتب می کنید، لبه های تیز بعضی از کاشی ها دستتان را زخمی نکند.
مرحله ۵: طراحی موزاییک
در این مرحله کاملا از قوه تخیل خود استفاده کنید! می توانید از طرح ها و پترن های موجود در اینترنت استفاده کنید، شما در طرح و رنگ مجاز هستید تا موزاییک سفارشی خود را بسازید. این مرحله برای هر هنرمند متفاوت خواهد بود، می توانید از یک الگوی خاص تبعیت کنید و یا بدون هیچ قانونی، تنها قطعات را کنار هم قرار دهید. مثل ساختن پازل توجه داشته باشید که لبه ها با یک دیگر هماهنگ باشند. وجود فضای خالی بین قطعات توصیه نمی شود چون در نهایت این فضا های خالی با ملات پر خواهند شد. در این مرحله تمام سعی خودتان را بکنید تا فضاهای خالی را به حداقل برسانید!
مرحله ۶: چسب کاشی
هزینه خرید چسب کاشی بسیار پایین است و در اکثر فروشگاه های مصالح ساختمانی و همچنین فروشگاه آنلاین سرام پخش یافت می شود. همچنین هر کدام از بسته های چسب کاشی را می توان برای تعداد زیادی کاشی استفاده کرد. برای آماده کردن چسب کاشی مثل بتن، فقط نیاز به اضافه کردن آب است. دستورالعمل ها نیز بر روی بسته بندی این ماده توضیح داده شده است. و یا می توانید از فروشنده محصول سوال کنید. در این مرحله توصیه می شود برای جلوگیری از ورود گرد و غبار از ماسک استفاده کنید.
مرحله ۷: استفاده از چسب کاشی
با استفاده از یک کاردک و یا هر وسیله پخش کننده دیگری، یک لایه با ضخامت متوسط را بر روی موزاییک اعمال کنید. توجه داشته باشید که ضخامت کم و یا خیلی زیاد چسب باعث می شود کاشی به موزاییک نچسبد. توجه کنید که یک سطح یک دست از چسب را بر روی کاشی ایجاد کنید. همچنین چسب حتما لبه های موزاییک را هم بپوشاند.
گام ۸: انتقال
تصویری که در مرحله ۵ بر روی میز کار ایجاد کردید، را به موزاییک انتقال دهید. توجه داشته باشید که لبه های بیرونی قطعات کاشی حتما با یکدیگر هماهنگ باشد، تا بتوانند ملات را داخل خود موزاییک نگه دارند.
مرحله ۹: محکم کردن
با استفاده از یک تکه کاشی و یا هر وسیله سنگین دیگری، به آرامی قطعات را به سطح موزاییک فشار دهید تا مطمئن شوید که همه ی قطعات کاملا بر روی سطح چسبیدند. اگر چسب اضافی وجود داشت، آن را پاک کنید و به مدت ۲۴ ساعت در مکانی برای خشک شدن قرار دهید.
مرحله ۱۰: آماده کردن ملات
در این مرحله شما به یک اسفنج، یک سطل برای مخلوط کردن، یک چاقو و قاشق یا تخته چوب برای مخلوط کردن و درست کردن ملات نیاز دارید. برای آماده کردن ملات، آب را به پودر اضافه کنید و چندین بار هم بزنید تا ملات به غلظت ماست مانندی برسد و همچنین حاوی دانه های درشت نباشد. بعد از رسیدن ملات به غلظت مشخص، حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید آن وقت ملات شما آماده است. قبل از استفاده هم دوباره ملات را هم بزنید.
مرحله ۱۱: ملات کاری
در این مرحله اطمینان حاصل کنید که کاشی ها بر روی سطح موزاییک کاملا محکم شده اند و چسب روی موزاییک کاملا خشک شده است. بعد ملات را بر روی سطح بریزید. برای پخش کردن ملات می توانید از یک چاقو قدیمی و یا کاردک استفاده کنید.
مرحله ۱۳: پخش کردن صحیح ملات
ملات باید کاملا فاصله ها را بپوشاند، به طوری که قسمتی از لبه های کاشی را هم در بر بگیرد. این کار باعث می شود لبه های تیز کاشی با ملات پوشیده شوند. در این مرحله مطمئن شوید که تمامی فاصله ها با ملات پر شده اند.
مرحله ۱۴: تمیز کردن ملات
بعد از مدتی، هنگامی که ملات نیمه سفت شد، با استفاده از یک اسفنج شروع به تمیز کردن سطح کنید. ابتدا روی کاشی ها را از ملات پاک کنید، چون ماندن زیاد ملات روی کاشی، باعث کدر شدن سطح لعابی کاشی خواهد شد. چندین با این کار را انجام دهید اما مواظب باشید که بیش از حد ملات را در فاصله از بین نبرید.
گام ۱۵: سیلر کردن (مرحله اختیاری)
تا ۷۲ ساعت صبر کنید که کاملا ملات خشک شود و سطحی یک دست از کاشی و ملات داشته باشید، بعد از آن به کل سطح سیلر بزنید و بعد از خشک شدن سیلر، کاشی موزاییک سفارشی شما قابل استفاده است.
نظرات ۰