پرسش و پاسخ
ما در آپارات
hello
banner

هنر کاشیکاری

هنر کاشیکاری

هنر کاشیکاری

هنر کاشیکاری

هـــنر کاشیکاری سنتی ار آرایه های ارزشمند وابسته به هنر معماری سنتی است . در سرزمین ما ذوق ، سلیقه و هنرمندی کاشی گری کشورمان به درجه ایی از رشد در حد بالا رسیده است که چشم بیننـــــــده را به خود خیره کرده است

آن دسته از افراد هنرمند که با معماری سنتی و اسلامی ایران شناخت دارند در این مورد طرح و نقوش – رنگ – لعاب و پخت به طور کلی از اصول و قواعـــــــد کاشیکاری سنتی آگاهی لازم را دارند . در تزئین معماری سرزمین ایران صنعت کاشیکاری و کاشی سازی که بیش از همه ایده از بناهای مذهبی گرفته شده است ، همانند هنر سفالگیری دارای ویژگی خاصی است . هـــــــنر و صنعت کاشیکاری نتیجه مهارت و سلیقه ی کاشی ساز می‌باشد .

طرحهـــــــــای ساده و هندسی ، خطوط منحنی ، نیم دایره و خطوط موازی که همدیگر را در زوایای مختلف قطع می‌کنند . نقشهای متنوع هندســــــی ، گــــــل وبرگ ، گیاه و حیوانات که با الهام گرفتن از طبیعت شکل گرفته است ،خلق شده اند .

کاشیکاری مسجد شیخ لطف الله دراصفهان با آن همه عظمت در هنر معماری سنتی از درون و روح لطیف هنرمند کاشیکـــــــار که چنین اثری را خلق کرده است . هنـــر کاشیکاری معرق را به نوعی مــــــی‌توان گفت ترکیبی از خصایص تجریدی و انفرادی اشیاء و رنگـــــــهاست که چشم هر بیننده را به تحسین وا می دارد .

بناهای زیادی بغیر از مسجد شیخ لطف ا.. و میدان امام هستند زبانزد هنر دوستان و معماران سنتی هستند . هنر دیگر که بسایر چشم نواز است طراحی روی ستون های معبدالعبید در نهروان که از باقیمانده‌ی آن بر می‌گیرد به نیمه ی دوم هزاره ی دوم هجری قمری . این نقوش اولین هنر نقوش سنتی در است .

بسیاری از نقوش هندســـــــی سنتی در هنر اسلامـــــــی بر مبنای تکرار و ابداع یک طرح خلق شده اند . که معمولا این نقوش در داخل یک دایره و یا ششضلعی محدود شده اند .

نقوش سنتــــــی آن هم در کاشیکاری برای هر بیننده حامل پیامـــــــی که در عمق طــــــرح نهفته است . الفبای هنر سنتی چنین است که لایه پس از لایه نماد و رمزو راز . در هنر کاشیکاری نیز این مورد قابل درک است.

هــــنر کـــاشیــــکاری
در معماری سنتی ، اسلامی

هنــــر کاشیکاری از هنرهای دستی و قدیمی ایران است . این هنر روی کاشی های فیروزه ایی که همانند آن را در اصفهان میدان امام مشاهده می‌کنید . کتیبه ها و مناره های دوران سلجوقی نیز با این کاشی ها کار شده اند .

در قرن هشتم هجری دورانی است که این هنر زیبا برای تزئین بناها کاربرد زیادی پیدا کرده است ، و تا اواخر قرن دوازدهم ادامه داشت .

هـنــــر کاشیکاری اسلامی یا همان کاشی هفت رنگ مــــــی‌شناسند که رنگهای بکار رفته به مرور زمان تغییر رنگ نخواهـــــــد کرد و ماندگاری آنها همچنان ماندگار است که نمونه آن را می‌توان میدان امام اصفهان را عنوان کرد .


#کاشی #سرامیک #سرام پخش

منبع:کالاساخت

[flm_button link_address=”http://cerampakhsh.com/mag” link_target=”_blank” icon_placement=”Left” button_text=”گردآوری شده توسط: پایگاه اطلاع رسانی کاشی و سرامیک سرام پخش” font_family=”Shabnam” button_size=”XS” button_color=”Light” button_style=”Border” button_hover=”HoverB-Dark” rounded_corners=”3″]

[flm_button link_address=”https://instagram.com/cerampakhsh” link_target=”_blank” icon_placement=”Left” button_text=”اینستاگرام ما را دنبال کنید” font_family=”Shabnam” font_size=”15px” button_size=”XS” button_color=”White” text_color=”Purple” button_hover=”HoverF-Purple” rounded_corners=”3″ custom_border_color=”9f5de2″ animate_icon=”Grow” icon=”fa-instagram”]

 

 

نظرات ۰

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments