پرسش و پاسخ
ما در آپارات
hello
banner

کاشی و سرامیک با «نانوسیلیس » رقابتی‌تر می‌شود

کاشی و سرامیک با «نانوسیلیس » رقابتی‌تر می‌شود

کاشی و سرامیک با «نانوسیلیس » رقابتی‌تر می‌شود

 یکی از شرکت‌های فناوری در حوزه نانو، «نانوسیلیس» تولیدی خود را با همکاری شرکت‌های تولیدکننده به صنعت کاشی و سرامیک وارد کرده است.

استفاده از این محصول موجب براق و ضد لک شدن و آنتی‌باکتریالی شدن کاشی و سرامیک می‌شود و از آنجایی که ایران در جایگاه چهارم تولیدکننده کاشی و سرامیک جهان قرار گرفته است، این امر می‌تواند مزیت رقابتی این محصول را افزایش دهد.
یکی از شرکت‌های فعال در حوزه نانو از سال ۱۳۹۱ فعالیت خود را در زمینه تولید محصولات نانوسیلیکا آغاز کرده و موفق به تولید ۴ نوع محصول ژل نانوسیلیس، پودر نانوسیلیس، نانوسیلیس مزوپور، سیلیس آمورف سنتزی و کود پتاسیم سیلیکات شده است.
ژل نانوسیلیس کلوئیدی، با اندازه ذرات ۲۰ تا ۳۰ نانومتر از دستاوردهای دانش‌بنیان این شرکت است که در صنایع ساختمان، فیبر و پوشاک قابل استفاده است.
این ژل عامل چسباننده برای موارد ضدآتش با قدرت پیوند بالا و کارآیی مقاومت گرمایی بسیار است و قابل استفاده در پوشش‌های صنعتی به‌ویژه کارخانه‌های رنگسازی است که تمایل به ساخت پوشش‌های ضد آلودگی، ضد گرد و غبار و کهنگی و ضد آتش دارند.
این ژل همچنین در ریخته‌گری دقیق برای ساخت پوشش‌های نازک برای افزایش قدرت پوشش، بهبود سطوح صاف قطعه ریخته‌گری با کیفیتی بهتر از آب شیشه کاربرد دارد و به دلیل داشتن مساحت سطح ویژه بالا می‌تواند برای ساختن کاتالیت و حامل کاتالیت به کار رود.
در صنعت کاغذسازی به عنوان عامل ضدچسبندگی سلونان، عامل پیش‌درمان کاغذ عکاسی، عامل ضد آب کردن کیسه‌های سیمانی، تولید لاستیک کف کفش و شلنگ و تولید خوراک دام از دیگر کاربردهای این محصول به‌شمار می‌رود.
روش اختراعی تولید نانوسیلیس کلوئیدی این شرکت هیچ‌گونه پسابی را تولید نمی‌کند و بسیار ارزان‌قیمت و به‌صرفه است.
پودر نانوسیلیس، محصول دیگر این شرکت است که برای اجرای بتن در سواحل دریا، اسکله‌ها و پل‌ها، ساخت بتن‌ با مقاومت بالا برای سدها، کانال‌ها و تونل‌ها، مخازن و منابع آب، کف‌سازی و نماسازی و همچنین ساخت بتن‌های در معرض خوردگی کاربرد دارد.
محلول نانویی سیلیس تولیدشده شامل دی‌اکسید سیلیس و اندازه ذرات آن در ابعاد نانومتر است.
نتیجه آزمایش‌های انجام شده نشان می‌دهد که واکنش محلول نانوسیلیس با هیدروکسید کلسیم در مقایسه با میکروسیلیکا بسیار سریع‌تر انجام شده و مقدار بسیار کم این مواد همان تاثیر پوزولانی مقدار بالای میکروسیلیکا را دارد.

اثرات نانوسیلیس در کاشی و سرامیک

استفاده از نانوسیلیس در کاشی و سرامیک موجب براق شدن و ایجاد خاصیت ضدلک در محصولات می‌شود که در بازار به آن کاشی نانوپولیش گفته می‌شود.
این شرکت ماهانه ۱۵ تا ۲۰ تن مواد نانوسیلیس تولید می‌کند که بیش از ۸۰درصد آن در صنعت کاشی و سرامیک استفاده می‌شود؛ این رقم نشان‌دهنده نفوذ این نانومواد در صنعت کاشی و سرامیک است.
درحال‌حاضر ۳ شرکت بزرگ سرامیک‌سازی با همکاری این شرکت، نانوسیلیس را در محصولات سرامیکی خود به کار برده‌اند.
دو مزیت مهم موجب رسوخ نانوسیلیس در صنعت کاشی و سرامیک شده است. نخست اینکه این شرکت امکان فرموله کردن نانوسیلیس برای شرکت‌های گوناگون را دارد و برحسب شرایط و نیاز هر تولیدکننده، می‌توان فرمولاسیون نانوسیلیس را تغییر داد و متناسب با درخواست مشتری محصول را ارائه کرد.
دومین مزیت این محصول نرخ کم و کارآیی بالای نانو است که موجب رقابت‌پذیر شدن آن در بازار شده است.

مزیت فناوری ‌نانو در صنعت کاشی و سرامیک

درحال‌حاضر فناوری ‌نانو مزیت زیادی برای صنعت کاشی و سرامیک داشته است، به‌طوری‌که درحال‌حاضر علاوه بر تولید کاشی‌های نانویی براق و ضدلک، کاشی و سرامیک آنتی‌باکتریال نیز ازسوی تولیدکنندگان به بازار عرضه شده است. همچنین این صنعت ظرفیت‌‌ بالایی برای صادرات دارد.
ایران با ظرفیت تولید ۷۰۰میلیون مترمربع، عنوان چهارمین تولیدکننده کاشی و سرامیک جهان را یدک می‌کشد. در سال ۱۳۹۶ ایران بیش از ۱۴۷میلیون مترمربع کاشی به ارزش ۳۹۵میلیون‌دلار به ۵۲کشور جهان صادر کرده است.
استفاده از فناوری‌ نانو برای ارتقای کیفیت کاشی و سرامیک ایرانی به صورت ایجاد خواص آنتی‌باکتریال و پوشش‌های تزئینی نانویی می‌تواند ارزش‌افزوده‌ این محصولات را بهبود دهد و شرایط بهتری را برای فروش در داخل کشور و صادرات فراهم کند.

 

نظرات ۰

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments