کاشی های رنگی سنتی در دکوراسیون منزل | کاشی معدنی و کاشی سیمانی مصالح جدیدی نیستند، با این وجود هر دو در حال تجربه ی حیاتی دوباره هستند و مجددا استفاده از آنها رایج شده است . کاشی معدنی یکی از اولین کاشی هایی است که به عنوان کفپوش به تولید انبوه رسید و کاشی سیمانی اولین بار در جنوب فرانسه در اواخر قرن نوزدهم پدیدار شد . ارزش کاشی معدنی به خاطر حالت ارتجاعی و هزینه ی نسبتا پایین آن است و کاشی سیمانی نیز به دلیل طول عمر بالا و زیبایی خاص و حیرت انگیزش ارزشمند شده است .
اصفهانی ها که یکی از هنرهای مشهود در آثار تاریخی به جا مانده از دوران های مختلف ، هنر کاشیکاری اسلامی به ویژه کاشی هفت رنگ می دانند و معتقد هستند رنگهای به کار رفته در هنر کاشیکاری هر یک نشان از دوران خاصی از تاریخ است که با گذشت قرنها، این کاشی ها تغییر رنگ نداده اند و رنگ آنها همچنان ماندگار است .
رنگهایی که در کاشیکاری قدیم به کار برده شده به دلیل این که ترکیبی از سرب و قلع هستند از مقاومت زیادی برخوردارند به گونه ای که با گذشت قرنهااز عمر این رنگها، همچنان زیبایی خاص خود را حفظ کرده اند ، این درحالی است که در رنگهای جدید وارداتی، خیلی زود تغییر رنگ می دهد و دوام و پایداری رنگهای قدیم راندارد .
با این اوصاف و معروفی این هنر ، امروزه دانشمندان و ریاضی دانان بر این باورند که هنر کاشیکاری اسلامی با ریاضیات مرتبط است و با هم پیوند خورده اند همانطوری که با موسیقی ارتباط نزدیک دارد .
دنیای هنر کاشی کاری بسیار گسترده است و در طراحی آنها خیال طراحان تا هر کجا که بخواهید پرواز کرده است . این کاشیها پر از طرح و رنگ هستند و زمانی که شما شروع به قدرانی و توجه به این طرحها و رنگها و امکاناتی که کاشیهای سنتی و مدرن در اختیار شما قرار میدهند بکنیدجهان از حالت سیاه و سفید به حالت رنگی تغییر میکند .
طرحها و نقشهای کاشی های سنتی مدیترانهای یک فرم هنری فوقالعاده هستند : پیچیده ، رنگارنگ ، و متقارن . طراحیهای مدرن که از نمونههای طبیعی الهام گرفته شده و در آن ها از رنگها و طرح های سنتی استفاده میکنند و آنها را در قالبی جدید به کار میگیرند .
چند ایده کاربرد کاشی سنتی در فضای منزل :
و خب باید بدانیم که کاشی ها فقط مخصوص حمام و کفپوشها نیستند، بلکه از آنها در طراحی دکوراسیون منزل و دیوارها ، نیمکت ها، و حتی شومینهها میتوان استفاده کرد . علاوه بر این، در اتاق نشیمن ، پاسیوها ، و اتاق خوابها میتوان از آنها بهره گرفت .
اگر دوست دارید غالب فضای آشپزخانه شما سنتی باشد اما حس و حالی فانتزی نیز در آن وجود داشته باشد بهتر است قسمت اندکی از فضا را به کاشی هایی اختصاص دهید که دارای طرحهایی روشن با رنگهایی برجسته هستند .
حاشیهای که با کاشی هایی با طرحهای یونانی کاشی شده است زیبا و مجلل و در عین حال چشمگیر است .
راه پلههایی در فضای بیرونی خانه با کاشی هایی با طرحهای زیبا و مختلف. واقعا طرحها و رنگهای غیر قابل پیشبینی که در فضاهای بیرون خانه مورد استفاده قرار میگیرند دوستداشتنی و زیبا هستند .
استفاده از کاشی های پرطرح و نقش یک گرایش مدرن است . به آشپزخانه حس و حالی مدرن و متفاوت می دهند .
تولید کاشی سنتی به سه دسته تقسیم میشود :
۱ -نقاشی رو رنگی که به کاشی هفت رنگ نیز معروف است .
۲-نقاشی رو لعابی که بیشتر در اروپا مورد استفاده قرار میگرفته و به ماجولیکا معروف است .
۳-نقاشی زیر رنگی
خشت زنی ,پخت بیسگوئیت لعاب زنی پخت مجدد و در انتها طراحی قلم گیری رنگ گذاری, و پخت آخر وجه مشترک فرایند تولید تمامی کاشیهای سنتی میباشد . این تکنیک امروزه در کشورهای ایران ترکیه پاکستان , مراکش و مکزیک انجام میگیرد . ولی تولیدات در هیچ کدام از این کشورها چه از لحاظ کیفیت و چه از نظر تنوع قابل مقایسه با کاشیهای تولید شده در ایران نمیباشد .
این کاشیها معمولا دارای نقوش برجسته بوده و لعلب آنها پر از ترکهای مویین میباشد . کاشیهای سنتی معمولا در قالبهای چوبی و یا گچی فرم داده میشوند . پس از فرم دادن گل درون قالب خشت بایستی به آرامی خشک شود . فرایند خشک کردن خشت کاشیهای سنتی بسته به ضخامت خشت دما و رطوبت هوا معمولا از ۴ تا ۱۰ روز به طول می انجامد . در این مرحله سطح کار میبایست با پارچه ای مرطوب پوشانده شود تا فرایند خشک شدن به آرامی صورت پذیرد .
در قدیم کاشیهای خشتهای کاشیهای سنتی جهت کار در نما میبایست تیشه داری شود . یعنی ابتدا کاشی خشتی با ابعاد بزرگتر ساخته میشد و سپس یک تیشهدار طبق شابلون خاص سفال را به ابعاد مورد نظر در می آورد.نمونه این کاشیها را میتوان در کاشیهای سنتی دوره قاجار در کاخ گلستان مشاهده نمود .
با گذشت زمان پروسه تولید کاشی دستخوش تغییرات گردیدو با ورود پرسهای سنگین امروزه کاشیهایی به مراتب با استحکام بیشتر ساخته میشود . ولی این کاشیها زیبایی بصری و ارزش هنری کاشیهای سنتی قدیمی را ندارد.گویی آن اعوجاج لبه ها ماتی لعاب و ترکهای مویی که براحتی قابل رویت است بخشی از زیبایی این کاشیها را تشکیل میدهد .
[icon name=”tags” class=”” unprefixed_class=””] کاشی های رنگی سنتی در دکوراسیون منزل
#کاشی # سرامیک #سرام پخش
[flm_button link_address=”http://cerampakhsh.com/mag” link_target=”_blank” icon_placement=”Left” button_text=”گردآوری شده توسط: پایگاه اطلاع رسانی کاشی و سرامیک سرام پخش” font_family=”Shabnam” button_size=”XS” button_color=”Light” button_style=”Border” button_hover=”HoverB-Dark” rounded_corners=”3″]
[flm_button link_address=”https://instagram.com/cerampakhsh” link_target=”_blank” icon_placement=”Left” button_text=”اینستاگرام ما را دنبال کنید” font_family=”Shabnam” font_size=”15px” button_size=”XS” button_color=”White” text_color=”Purple” button_hover=”HoverF-Purple” rounded_corners=”3″ custom_border_color=”9f5de2″ animate_icon=”Grow” icon=”fa-instagram”]
نظرات ۰